Numarul biciclistilor din Romania este in crestere

Event

Numarul biciclistilor din Romania este in crestere

Bucuresti, 10 septembrie 2012 – Numarul bicilistilor in mediul urban este in crestere, considera 47% dintre respondentii unei cercetari de piata realizata pentru Asociatia Green Revolution de catre Daedalus Millward Brown.

Numarul biciclistilor din Romania este in crestere

Bucuresti, 10 septembrie 2012 – Numarul bicilistilor in mediul urban este in crestere, considera 47% dintre respondentii unei cercetari de piata realizata pentru Asociatia Green Revolution de catre Daedalus Millward Brown. Unul din trei locuitori urbani afirma ca au folosit cel putin o data bicicleta in ultimele 3 luni, aceasta activitate fiind de altfel prima in topul activitatilor sportive realizate in timpul verii.

In acest moment, in mediul urban, bicicleta este inca privita mai degraba ca un mijloc de recreere si mai putin ca un mijloc de transport alternativ – datele arata ca peste 53% dintre persoanele care au mers cu bicicleta in ultimele 3 luni au facut acest lucru in scop recreativ in timp ce doar 12% au folosit -o ca mijloc de transport alternativ.

Incurajarea ciclismului

Principalele nemultumiri ale biciclistilor urbani sunt legate de blocarea sistemului actual de piste de catre masini sau de comerciantii ambulanti, de lipsa interconectarii pistelor si de trecerile neamenajate peste borduri.

Din acest motiv, amenajarea pistelor destinate biciclistilor si a parcarilor pentru biciclete, adoptarea unei legislatii care sa protejeze biciclistii dar si aplicarea amenzilor pentru cei care blocheaza pistele sunt patru masuri care se bucura de un sprijin puternic din partea comunitatii de biciclisti, intre 80% si 92% dintre cei care au participat la sondaj confirmand acest aspect.

« Numarul de biciclisti este in crestere, am simtit acest lucru o data cu dezvoltarea proiectului de bike-sharing I’Velo. Am simtit totusi nevoia sa facem un studiu care sa ateste acest lucru. Dincolo de asta, am vrut sa identificam problemele biciclistilor pentru a vedea ce putem face pentru ei. Pentru noi, studiul este o confirmare a faptului ca romanii isi doresc sa mearga pe bicicleta, insa acest lucru nu se poate intampla decat cu sprijinul autoritatilor publice », a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

Bicicleta la romani

Bicicleta de tip mountain bike conduce detasat in topul bicicletelor detinute de persoanele din mediul urban, urmata de bicicleta de oras, bicicleta pliabila si cursiera. Cu toate acestea, studiul arata ca bicicleta de oras va castiga teren, numarul romanilor care declara ca intentioneaza sa-si cumpere un city bike fiind de peste 25% in randul persoanelor interesate sa isi achizitioneze o bicicleta in viitorul apropiat.

Studiul arata ca majoritatea biciclistilor urbani au bicicleta de 1 – 5 ani (51%), in timp ce 18% au bicicleta de mai putin de un an, iar 13% folosesc aceeasi bicicleta mai mult de 10 ani.

Criza este resimtita si de biciclisti; daca pana in prezent un biciclist a platit in medie 540 de lei pe o bicicleta – pe viitor acest este dispus sa plateasca in medie 465 lei.

Studiul a fost realizat in mediul urban, pe un esantion reprezentativ de 750 de persoane, cu varste intre 18 si 65 de ani, din mediul urban, in perioada 13-29 iunie 2012.

Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.

Prin proiectele sale, Green Revolution promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat, protejarea si extinderea spatiilor verzi din interiorul si din exteriorul oraselor si stilul de viata sanatos & eco.

Parte a grupului Daedalus, care are peste 15 ani de activitate in Romania, Daedalus Millward Brown este in topul companiilor de cercetare de marketing din Romania, fiind cea mai mare companie de profil cu capital integral romanesc. Printre cele mai importante produse de research oferite de Daedalus Millward Brown se numara Link™, IdeaBlog™ si BrandDynamics™ precum si accesul la cel mai mare panel de respondenti online din Romania.

Printre clientii Daedalus Millward Brown se numara principalii jucatori din industria bunurilor de larg consum, telecom, servicii financiare si servicii financiar-bancare.

Pentru mai multe detalii :

Luiza Barburiceanu

PR&Communication Coordinator

Mobile +40 728 132 977

Phone +40 21 310 63 97

Fax +40 21 316 28 23

luiza.barburiceanu@greenrevolution.ro

www.greenrevolution.ro

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou