Achizitionarea bijuteriilor

Estetica

Achizitionarea bijuteriilor

Lumea a fost sedusa de bijuterii mult, mult timp. De la bratari din lut si scoici pana la cele mai complicate incrustatii de pietre pretioase in aur, bijuteriile au fascinat omul, au fost sursa conflictelor in familie si au salvat multe afaceri decazute.

Bijuteriile au fost folosite ca si ornamente sau ca si amulete. Ambele functii sunt departe de definitia originala a bijuteriilor, care inseamna lucruri cu care te joci. Desigur, ai putea spune ca bijuteriile din zilele noastre sunt functionale si nu doar pentru joaca. Brosele erau folosite pentru sustinerea tunicilor, iar in aceste zile bijuteriile reprezinta investitii majore.

Achizitionarea bijuteriilor este distractiva si interesanta, insa te poate si incurca. Asa ca e nevoie de o atentie sporita atunci cand doresti sa faci o astfel de achizitie. Iata cateva sfaturi:

  1. Fa o lista cu cele mai cunoscute magazine de bijuterii. Intreaba-ti prietenii si familia daca au cumparat bijuterii de la unul din magazinele din lista ta. Intreaba-i de calitatea serviciilor si a preturilor. Ar fi foarte bine daca ti-ar putea recomanda un magazin de bijuterii din zona ta.
  2. Cand verifici un magazin, intreaba de politica de returnare a magazinului. Ar trebui sa fii constienta de acest lucru inainte sa achizitionezi ceva. Daca un magazin de bijuterii are o politica de returnare transparenta atunci se reflecta profesionalismul de care da dovada magazinul in relatiile cu clientii.
  3. Verifica daca metalul din care este facuta bijuteria este marcat corespunzator. Metalele au marcaje diferite. De exemplu, daca o bijuterie este marcata ca si argint sau ca si argint sterling, acest lucru inseamna ca produsul contine cel putin 92.5% argint. Uneori, bijuteriile din argint au urmatorul marcaj: 925 argint. Acest lucru inseamna ca bijuteria este produsa din argint pur. Daca o bijuterie este marcata cu Pt sau Plat, atunci inseamna ca este fabricata din Platina, un metal pretios care este mai scump decat aurul.
  4. Intreaba vanzatorul din magazin daca perlele sunt naturale, de cultura sau imitatii. Perlele naturale sunt greu de gasit. Acest lucru inseamna ca majoritatea perlelor folosite in fabricarea bijuteriilor sunt de cultura sau imitatii. Bijutierii cinstiti ar trebui sa spuna daca perlele sunt de cultura sau imitatii. Perlele de cultura sunt in general mai mari decat imitatiile. Perlele colorate sunt perle naturale care au fost vopsite prin intermediul unor procese.
  5. Intreaba bijutierul daca pietrele pretioase sunt naturale, create in laborator sau imitatii. Pietrele pretioase care sunt create in laborator au aceleasi proprietati ca si pietrele pretioase naturale. Imitatiile, pot fi facute din sticla sau din plastic si arata exact ca pietrele pretioase naturale dar nu poseda aceleasi calitati. Pietrele pretioase sunt masurate cu ajutorul caratelor – un carat reprezinta 1/5 dintr-un gram.
  6. Verifica daca bijutierul scrie pe certificatul bijuteriei detaliile acesteia. Detaliile precum greutatea si dimensiunea pietrei ar trebui scrise pe acest certificat. Acest lucru este important din moment ce te-ai bazat pe aceste informatii atunci cand ai facut aceasta achizitie.

Daca apar probleme cu bijuteria cumparata, vorbeste prima data cu bijutierul. Poti contacta biroul local sau agentia pentru protectia consumatorului pentru a depune o plangere ulterior.

Vanatoare de bijuterii placuta!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou