Gastronomia traditionala – arta si istorie!

Dieta&Fitness

Gastronomia traditionala – arta si istorie!

Desi multe tari se lauda cu gastronomie originala, cu bucate traditionale, pe care nu le mai face nimeni, lucrurile nu stau tocmai asa. De-a lungul anilor, influentele emigrantilor si ale calatorilor au dus la formarea unei bucatarii universale chiar si in cele mai “clasice” tari ca Franta sau Italia. Astfel, ceea ce mancam noi acum in restaurante se poate numi gastronomie fusion si nu originala. Doar prin sate mai gasim femei care isi pastreaza traditiile din mama in fiica de sute de ani. Astazi va voi vorbi insa despre acele preparate care sunt profund originale si apartin fara doar si poate unui popor mandru…

1. Banane Foster, New Orleans

Preparat la masa, acest desert din banane sotate in unt, zahar brun, scortisoara si lichior de banane, apoi flambat in rom si servit peste inghetata de vanilie, este mai mult o opera de arta. A fost creat in 1951 de chef Paul Blangé la restaurantul Brennan. Proprietarul i-a dat numele dupa prietenul sau Richard Foster.

2. Sunca de Parma, Parma

Sunca de Parma este produsa numai in cateva sate din jurul Parmei. Are doar 4 ingrediente: picior de porc, putina sare pentru conservare, aer pentru a se usca si o rabdare de 400 de ani. Gustul vag de nuca se trage de la parmezanul cu care sunt hraniti porcii.

3. Tarte Tatin, Lamotte-Beuvron

Facuta din mere caramelizate bagate in aluat pufos, aceasta tarta rasturnata a fost inventata din greseala de surorile Stéphanie si Caroline Tatin – proprietarele hotelului Tatin din satul Lamotte-Beuvron. Inventata in 1898, a ajuns foarte repede in meniul restaurantului Maxim din Paris.

4. Bellini Cocktail, Venetia

Popularul Harry’s Bar de langa Piazza San Marco din Venetia a dat nastere acestui cocteil, un amestec aromat de prosecco (vin alb) si piure de piersici albe. A fost inventat in 1934 de catre barmanul Giuseppe Cipriani.

5. Peach Melba, Londra

Preparat din piersici, inghetata de vanilie si sos de zmeura, desertul a fost inspirat de un spectacol sustinut de soprana Nellie Melba, in 1892 la Covent Garden. Auguste Escoffier, celebrul chef de la Savoy Hotel, a fost atat de impresionat de vocea sopranei incat a numit desertul in cinstea ei.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou