Alimente care lupta impotriva cancerului
Dieta&Fitness

Pentru o femeie care are o cariera si rar are timp sa gateasca e si destul de greu sa pregateasca o masa si fara sa stie ultimele noutati in materie de alimentatie si boli. Uneori suntem tentate sa dam fuga la o pizzerie sau un fast-food si sa ne delectam papilele gustative cu preparate mai putin sanatoase.
Iata totusi o lista cu alimentele care reduc riscul aparitiei cancerului si care te vor ajuta sa fii frumoasa si (cel mai important) sanatoasa:
Ce sa mancam
1. Peste: somon, sardine, hering, toate sortimentele mai grase, deoarece grasimea de peste este considerata mai mult decat benefica pentru organism, avand proprietati anticancerigene. Daca mancati aceste sortimente de peste de doua-trei ori pe saptamana veti avea un corp mult mai sanatos!
2. Legume: broccoli, conopida, varza. Sunt alimente ce combat cancerul deoarece activeaza anumite enzime din corp. Le puteti consuma crude sau fierte in abur si nu pe foc in apa, pentru ca se vor distruge multe dintre proprietatile lor benefice.
3. Fructe de padure: aceste fructe sunt bogate in antioxidanti care protejeaza celulele. Murele si capsunile contin un acid care protejeaza organismul impotriva cancerului de san, asta arata un studiu recent.
4. Cereale: cerealele au puterea de a stabiliza nivelul estrogenului din corp, precum si al insulinei, doi hormoni ce au o stransa legatura cu declansarea cancerului.
Ce sa nu mancam
Carne rosie: se poate consuma carne rosie, dar cu masura, pentru ca aceasta carne consumata in exces dubleaza riscul aparitiei cancerului. Rezumati consumul de carne rosie la o felie, o friptura o data pe saptamana.
Alcool: am scris chiar de curand ca alcoolul creste semnificativ sansele de aparitie a cancerului. Femeile care consuma trei bauturi alcoolice pe zi, fie bere, vin sau spirtoase, se supun unui risc de a face cancer, cu 30% mai mare.
Luna octombrie este luna "roz" , luna luptei impotriva cancerului la san. Este momentul sa ne gandim serios la cumplita boala si sa luam toate masurile posibile pentru a ne feri de ea si pentru a diminua riscurile.