Cosmetice organice

Cosmetica

Cosmetice organice

Organic nu inseamna natural, ci mai mult decat atat. Principala diferenta intre natural si organic consta in faptul ca, pentru produsele naturale nu exista un regulament strict, in timp ce pentru cele organice trebuie sa se respecte o legislatie foarte exacta.

Astfel, un produs se poate numi organic si poate afisa acest lucru pe eticheta doar daca ingredientele si procesul de fabricatie nu implica radiatii, pesticide, ingrasaminte chimice sau modificare genetica.

Etichetele produselor organice trebuie sa fie extrem de clare:

- 100% organic: trebuie sa contina ingrediente 100% produse organic (exclusiv apa si sare). Aceasta este singura eticheta care garanteaza un produs complet organic. Aceste produse sunt insotite de sigla organului de certificare.
- Organic sau certificat organic: cel putin 95% din continut este organic, proportional cu greutatea (exclusiv apa si sare). Aceste produse sunt insotite de sigla organului de certificare.
- Fabricat cu ingrediente organice: cel putin 70% din continut este organic. Exista mentiunea „fabricat organic” pe fata produsului si sunt listate pana la 3 ingrediente specifice. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.
- Mai putin de 70% organic: cuvantul „organic” se regaseste doar pe lista de ingrediente, nu pe fata produsului. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.
- Natural: poate contine si numai 1% ingrediente naturale. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare. De asemenea, e bine de stiut ca pe eticheta sunt inscrise ingredientele in ordinea descrescatoare a concentratiei.

Certificarea organica poate fi realizata de: Soil Association – Standard Organic din Marea Britanie (contin cel putin 95% ingrediente organice si confirma ca nu s-au folosit ingrediente precum parabeni si ftalati; asociatie fondata in 1946); BDIH din Germania – precizeaza ce ingrediente se pot si nu se pot folosi, care sunt sistemele de conservare admise si se asigura ca produsele nu sunt testate pe animale; Ecocert din Franta – este o figura de prim rang in certificare organica si recunoaste aproape 70% din producatorii francezi; Organic Food Chain din Australia – produsele certificate OFC contin cel putin 95% ingrediente organice si confirma ca nu s-au folosit ingrediente petrochmice sau alte substante sintetice si ca nu au fost testate pe animale.

In februarie 2008, la conferinta Vivanes din cadrul BIOFACH, Nurenberg, a fost anuntata unificarea standardelor de certificare pentru Uniunea Europeana incepand cu anul 2009. Produsele Rangali sunt certificate de Soil Association din Marea Britanie si OFC din Australia, ambele avand cel mai ridicat standard al continutului organic.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou