Succesul la interviuri

Succes story

Succesul la interviuri

Dupa procesul de recrutare in care managerul angajator iti citeste CV-ul, urmatorul pas este interviul. Felicitari, aceasta inseamna ca probabil angajatorul te crede potrivit pentru locul de munca pentru care ai optat pe baza experientei si educatiei.

Acum directorul de resurse umane te va intalni fata in fata ca sa vada daca ai calificarea necesara si ai putea contribui la succesul viitor al companiei. A avea succes la interviuri inseamna sa stii sa te prezinti atat de bine incat angajatorul sa creada ca ai fi potrivit pentru respectivul loc de munca. Impresiile conteaza, dar in primul rand trebuie sa stii sa porti o conversatie si sa ai o personalitate buna in momentul in care ajungi la un interviu pentru un viitor loc de munca.

  1. Sa ajungi la timp. Prima regula necesara succesului la un interviu este sa fii punctual. Ca la oricare intalnire de afaceri, intarzierea arata ca nu esti serios in ceea ce priveste intalnirea si ii da managerului o impresie rea, care il va face sa se gandeasca daca vei intarzia si la munca. Daca presupui ca vei intarzia, incearca sa pornesti de acasa mai devreme, ca sa nu fii nevoit sa te grabesti, deoarece vrei sa arati bine la interviu.
    Daca exista circumstante neprevazute, cum ar fi ca masina ta s-a stricat sau ai fost implicat intr-un accident de masina, suna-l pe angajator ca sa-l informezi ca vei intarzia sau sa-l rogi sa reprogrameze invterviul. Daca ai un motiv serios, faptul ca suni inainte este un lucru profesional.
  2. Fii prezentabil. Sa fii prezentabil este primul pas pentru o buna impresie. Imbraca-te pentru a impresiona, dar nu exagera, deoarece mergi la o intalnire de afaceri. Imbraca-te potrivit pentru aceasta intalnire, tinand cont de locul de munca ales. In functie de compania la care ai interviul e bine sa te imbraci cu un costum pentru o companie formala sau cu o bluza si pantaloni daca tipul firmei iti permite. Vestimentatia contribuie asadar si ea la succesul pe care te bazezi la interviul cu angajatorul.
  3. Fii calm si stapan pe tine. Un alt lucru important este sa-ti amintesti sa fii calm in timpul interviului. Calmeaza-te si nu te uita in jur. Arata ca esti increzator pentru a-l asigura pe angajator ca stii ce faci.
  4. Raspunde sincer si scurt. Asigura-te ca esti sincer cand raspunzi la intrebari, laudandu-te cu punctele tale forte, dar nu exagera. Incearca sa raspunzi la intrebare scurt si la obiect, nu te abate de la acesta cu lucruri nesemnificative si succesul tau va fi garantat.
  5. Pune intrebari. Daca vrei sa stii ceva, pune intrebari despre data inceperii muncii, sarcini si competente si despre alte lucruri care sunt asteptate de la tine. Intreaba si despre lucrurile la care te poti tu astepta de la companie, cum ar fi beneficii, mediul de lucru si alte detalii.
  6. Negociaza bine. O parte importanta a interviului este negocierea salariului. Majoritatea angajatorilor au deja o idee despre ce iti pot oferi pentru postul respectiv, la fel si tu. Incepe prin ascultarea ofertei lor, iar daca este mult mai mica decat suma la care te-ai gandit tu, spune-i cat crezi tu ca ar trebui sa castigi pe an. Trebuie sa gasiti o suma intre cele doua. Intreaba cat salar vei primi net, fara taxe si alte deductibilitati. Nu cere prea mult salar, dar nu e bine sa te multumesti nici cu prea putin.

Daca esti capabil sa treci acesti pasi, felicitari, succesul tau la noul loc de munca este garanta, deoarece ai primit jobul!

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou