Sfaturi de imbunatatire a abilitatilor de negociere

Succes story

Sfaturi de imbunatatire a abilitatilor de negociere

Negocierea iti poate ajuta nu numai cariera, prin castigarea unui salariu mai mare (prin negocierea unei mariri de salariu), prin obtinerea unui post mai inalt (prin negocierea unei promovari) sau prin obtinerea unui buget (prin preluarea unui proiect proeminent.

Negocierea te poate ajuta si in viata persoanala, in stabilirea orei de culcare a copiilor sau in stabilirea vizionarii unei emisiuni la televizor cu sotul tau. Cat de buna negociatoare esti?
 
Indiferent de subiectul discutiei, negocierea eficienta la un interviu, pentru a-ti obtine telurile, necesita gandire si pregatire. Am vazut femei care au ajuns de la a fi ingrozite de negociere la a o iubi. Cum? Si-au schimbat abordarea si au inceput sa priveasca negocierea precum:

  • un proces simplu de urmat;
  • o interactiune cu alte persoane;
  • o modalitate de a determina solutii mai bune.

Incearca sfaturile mele urmatoare si vezi daca te ajuta sa-ti imbunatatesti talentele de negociere:

Fa-ti temele: documenteaza subiectul interviului si gandeste-te la parerile tale inainte de sustinerea discutiei.

Observa situatia din toate unghiurile: incerca sa intelegi punctul de vedere al celeilalte persoane; incearca sa o intrebi despre nevoile ei si principalele probleme.

Defineste-ti clar telurile: inainte de interviu, asigura-te ca esti clara nu numai in ceea ce priveste dorintele tale de la acel job, ci si in ceea ce priveste punctul tau de “iesire” (rezultatul minim pe care esti dispusa sa-l accepti).

Determina cel mai bun moment pentru discutie: iti vei dori timp suficient pentru a discuta si vei prefera sa o faci cand persoanele sunt relaxate si nu sunt emotionale.

Ramai calma si evita sa devii emotionala in timpul interviurilor: cu cat devii mai emotionata, cu atat va fi mai umbrita gandirea ta.

Asculta, asculta si mai asculta putin: asculta mai mult si vorbeste mai putin.

Cere ceea ce vrei: sa nu iti fie frica sa-ti explici nevoile si ceea ce ai dori sa se intample drept rezultat, dar fa-o intr-un mod calm si pe un ton non-agresiv al vocii.

In timpul unui interviu evita sa arati cu degetul: concentreaza-te pe probleme nu pe personalitati.

Gaseste o solutie creativa: gadeste-te la situatii castig/castig, nu la iesirea castigatoare a unei persoane iar a celeilalte drept invinsa. Nu este nimic gresit in folosirea colaborarii pentru a determina modalitati creative care solutioneaza nevoile ambelor parti.

Nu uita ca intotdeauna va exista si ziua de maine: daca discutia interviului se indreapta intr-o directie gresita si devine temperata, este in regula sa recomanzi reluarea discutiei intr-o alta zi in care toata lumea are oportunitatea de a se relaxa si a gandi la rece.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou