Scrisoarea de multumire

Succes story

Scrisoarea de multumire

Asadar ai depus un CV si o scrisoare de intentie bine puse la punct, ai trecut cu usurinta de interviul telefonic si ai avut o discutie convingatoare fata in fata cu posibilul tau sef.

Acum ai ajuns sa stai langa telefon ca si cum ar mai fi inca 3 zile pana la balul cel mare si il astepti pe fotbalistul de vis sa te invite la intalnire: „Va suna? Sigur o sa sune! Trebuie sa sune!! Si daca nu suna?” Singurul lucru care te poate ajuta sa pui mana pe aratosul fotbalist, adica pe jobul de vis vreau sa spun, este sa trimiti o scrisoare de multumire scurta, profesionala, dupa interviu. Gandeste-te la ea ca la ultima impresie care te-ar putea ajuta sa fii remarcata si retinuta din randul altor oameni exceptionali.

Acum, toti stim cum se scrie o scrisoare de multumire, e un lucru pe care l-am invatat probabil cu totii in scoala primara. Cheia este sa preluam aceeasi structura, care va fi probabil construita in cateva momente si sa cream o scrisoare profesionala si totusi concisa. De fapt, foarte multe dintre cele mai bune scrisori de multumire pentru un interviu au o structura asemanatoare cu cea a unei scrisori de intentie reusite; pentru a invata cum sa scrii scrisori de intentie nemaipomenite iti recomand calduros sa iei un exemplar din “Scrisori de intentie uimitoare” – vei invata notiunile de baza pentru a scrie o scrisoare clara, concisa in foarte putin timp!

Scrisoarea de multumire ar trebui sa fie scrisa de mana pentru ca astfel arati ca ai petrecut ceva timp pentru ea si nu ai facut un colaj de scrisori sau ai folosit copy-paste-ul calculatorului personal. Din acelasi motiv este un semn deosebit de atentie daca scrisoarea de multumire pentru interviu este scrisa pe hartie de inalta calitate sau cartonata.

Acest document scurt ar trebui sa reafirme dorinta ta de a lucra cu acea companie si multumirile pentru faptul de a fi avut sansa de a cunoaste persoana care te-a intervievat.  Voi sublinia pasii de urmat in pregatirea scrisorii si apoi voi arata un exemplu de scrisoare de multumire care poate fi utilizat ca referinta. Iata cum se scrie o scrisoare de multumire dupa un interviu.

  • In coltul din stanga-sus a paginii, scrie-ti sau tasteaza-ti numele, urmat de numarul tau de telefon si/sau adresa de e-mail, data la care scrii respectiva scrisoare, persoana sau departamentul careia ii adresezi scrisoarea si lucrul la care se refera scrisoarea. Ar trebui sa arate cam in felul asta

Numele tau
Nr. tau de tel./Adresa de email
Data
Catre: Persoana sau Departmentul pe care o/ il stii
Subiect: Interviu recent sau Interviu in data de zz/ll/aaaa

  • Lasand un rand liber sub randul cu „Subiectul”, adreseaza scrisoarea unei anumite persoane. Bineinteles ca asta inseamna titlul de dl. sau d-na si apoi numele de familie a persoanei respective. Daca dintr-un oarecare motiv nu ai retinut numele persoanei, scrisoarea ar trebui adresata prin “Stimate domnule” sau “Stimata doamna”, formula urmata de doua puncte, in felul urmator:
  • Stimate d-le. (sau) Stimata Doamna. Dupa introducere vine partea de creatie – partea principala a scrisorii. In prima propozitie trebuie sa multumesti scurt persoanei cu care ai vorbit pentru ca si-a facut timp pentru asta sau pentru ca ti s-a dat sansa sa vorbesti personal cu ea. Apoi ar trebui sa urmeze cateva propozitii despre cateva lucruri interesante pe care le-ai aflat despre companie sau despre ceva in care simti ca excelezi. Ar trebui de asemenea sa repeti motivele pentru care iti doresti job-ul si/sau calificarile tale cele mai bune sau o abilitate unica ce te califica pentru acea pozitie. In cele din urma ar trebui sa mai spui un multumesc si o referinta pentru comunicarea ulterioara, ceva de genul: “Va multumesc din nou pentru atentia acordata, astept cu deosebit interes raspunsul dvs.” 
  • Aceasta este partea usoara, tot ce a mai ramas este incheierea si numele tau, care ar trebui sa fie cu un rand sub partea principala a scrisorii. Daca tehnoredactezi scrisoarea pe care trebuie sa o imprimi si sa o trimiti prin posta mai apoi, trebuie sa lasi aproximativ trei sau patru randuri intre „cu respect" si numele tau, sa ai loc pentru semnatura in original. In cazul in care scrisoarea este scrisa de mana sau va fi trimisa prin posta, poti lasa unul sau doua randuri. Incheierea va arata in felul urmator: "Cu respect, Numele tau". 

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou