Interviu de angajare: Descrie-ti punctele tari

Succes story

Interviu de angajare: Descrie-ti punctele tari

Impreuna cu „spune-mi ceva despre tine”, „descrie-ti punctele tari” este intrebarea despre care stii sigur ca ti se va pune la interviul pentru locul de munca. La prima impresie pare o intrebare foarte usoara.

Dar fiind o tema atat de vasta, poate fi chiar foarte dificil sa dai un raspuns corespunzator. Mai jos gasesti cateva sfaturi orientative care sa te ajute sa te pregatesti ca sa poti da un raspuns impresionant.

1. Identifica-ti punctele forte

 

Trebuie sa te gandesti foarte bine care sunt punctele tale forte inainte de a merge la un interviu. Nu este ceva neobisnuit nici la cei mai ambitiosi profesionisti sa se piarda la intrebarea despre punctele lor tari. Citeste cateva exemple de curriculum vitae si noteaza-ti cateva puncte forte pe care le intalnesti. Ti se potriveste si tie vreunul dintre acestea? O alta metoda foarte buna este sa-ti intrebi prietenii si familia sa-ti spuna care sunt calitatile tale. Esti organizat? Esti hotarat? Esti orientat spre detalii? Aceste calitati se vad si in momentul in care iti exerciti job-ul si te vor influenta.

2. Limiteaza-ti punctele forte

 

Desigur ca vrei sa-l impresionezi pe directorul care te va angaja cu multele si variatele puncte forte, dar este mai bine sa te gandesti doar la trei sau patru, decat sa faci o lista interminabila. Daca incerci sa creezi impresia ca punctele tale forte acopera toate domeniile care sunt posibile sa apara vreodata, mai mult ca sigur se pot intampla doua lucruri. Cel care te intervieveaza nu te va crede si nu vei avea destul timp sa expui nici una dintre punctele tare forte si vei pirde astfel ocazia de a fi credibil in afirmatiile tale.

3. Evita frazele stereotip

 

Sunt folosite prea mult. Este tentant sa spui "sunt un om" pentru ca suna ca un raspuns care ar trebui sa fie corect. Dar este prea vag ca sa transmita altceva, decat ca nu stii ca sa raspunzi la intrebarile de la un interviu.

4. Asigura-te ca punctele tale forte sunt transferabile

 

Daca esti intervievat pentru o pozitie similara cu cea pe care o ai, sau pentru un job la compania la care lucrezi, este mai usor sa-ti descrii punctele forte care sa fie avantajoase pentru noua pozitie. Dar daca schimbi cariera sau vrei sa te reangajezi dupa o absenta, va trebui sa fii mult mai creativ. Daca treci de la proiectare la vanzari, de exemplu, poti sa expui cum dedicarea ta pentru livrarile la timp si prezentarile creative in fata clientilor pot fi un plus enorm in noul tau loc de munca.

5. Asociaza punctele tale forte cu noua companie sau noul job

 

Nu este un secret ca orice candidat trebuie sa faca cateva cercetari despre compania la care vrea sa se angajeze, la fel si despre postul pe care vor sa il ocupe, daca este posbil acest lucru. Dar poate nu iti dai seama cat de valoroase sunt aceste informatii cand relatezi punctele tale forte. Daca stii ca politica firmei la care porti interviul este orientat spre client, de exemplu, ar trebui sa te asiguri ca serviciul pentru clienti este una din punctele tale forte. Companiei nu-i pasa de punctele tale tari in sensul abstract, cei de acolo vor dovezi concrete ca-ti vei atinge telurile la noul loc de munca.

6. Da exemple concrete

 

Prea multi dintre cei care cauta un job incep raspunsurile legate de punctele forte foarte bine, dar se opresc repede dand un raspuns impresionant. Nu spune doar ca esti perseverent, completeaza raspunsul cu o relatare despre cum ai reusit dupa sase luni sa convingi un client sa incheie o afacere cu firma la care ai lucrat inainte. Sau demonstreaza atentia ta la detalii prin prezentarea unei publicatii cu stiri despre firma unde ai lucrat, editat de tine.

7. Fii pregatit pentru o continuare

 

Un intervievator bun stie ca te vei astepta la intrebari despre punctele tale forte sau slabiciunile tale. Daca esti destept, vei avea pregatite raspunsurile corecte. Pentru a incurca lucrurile putin, unii dintre cei care tin interviurile vor pune intrebari care te vor forta sa aperi afirmatiile pe care le-ai facut. Daca descrii una din punctele tale forte ca fiind capacitatea ta de a vinde gheata eschimosilor, managerul care te angajeaza s-ar putea sa ia un capsator si sa-ti ceara sa-ti demonstrezi abilitatile de vanzator fara gres. Cea mai buna cale de a te pregati pentru intrebari legate de punctele tale forte si sa te asiguri ca intr-adevar ai aceste calitati, nu numai spui ca le ai in ambitia de a pune mana pe job-ul pentru care ai aplicat.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou