Atingerea obiectivelor

Succes story

Atingerea obiectivelor

Gandindu-ne la “atingerea obiectivelor” ajungem sa descoperim ca este intotdeauna mai usor de zis decat de facut. Deseori oamenii stabilesc obiective pentru mai bine, dar in cele din urma ei nu reusesc sa ajunga decat doar pana la jumatatea drumului.

Problema consta in angajamentul lor fata de scopurile propuse. Majoritatea dintre ei nu sacrifica suficient timp si efort pentru a duce la bun sfarsit aceste angajamente. Astfel, ei devin frustrati si tind sa-si piarda concentrarea.

Dar, exista, de asemenea oameni care reusesc, urmarind si atingand scopurile unul dupa altul.  Aceasta nu este o chestiune de posibilitate, ci de daruire. Deci, inainte de a te descuraja complet, iata cateva  puncte-cheie pentru a reveni pe calea cea buna la locul de munca:

  1. Cunoaste-ti obiectivele. Fa-ti timp sa stii ceea ce vrei. Scrie detalii specifice despre obiectivele tale. Intrand in detalii te ajuta sa clarifici ceea ce doresti de fapt. Clasifica-le ca pe obiective pe termen lung sau pe termen scurt. Asigura-te ca ceea ce ti-ai propus se afla in limitele realitatii – este  realizabil si nu imposibil.
  2. Propune-ti mult. Actioneaza si mai mult.  Actiunile intotdeauna vorbesc mai tare decat cuvintele. Sustine-ti obiectivele cu o lista de actiuni. Acest lucru te va ajuta sa vizualizezi ceea ce vei face pentru a atinge obiectivul. Planifica inainte cel putin 10 actiuni pentru fiecare obiectiv sau pana cand ai atins cel putin 15 actiuni pe obiectiv. Acorda-ti suficient timp pentru a te adapta de fapt, la lista de actiuni inainte de revizuirea acesteia.  Daca ai terminat in cele din urma lista, intotdeauna urmareste-ti pana la capat eforturile.
  3. Stabileste prioritatile. Ordoneaza totul in functie de ce consideri de maxima importanta. Termina prima data obiectivele pe termen scurt si canalizeaza-ti treptat eforturile pentru obiectivele pe termen lung. Urmeaza lista de actiune pentru fiecare obiectiv si indeplineste-o zilnic. Verifica lunar daca necesita schimbari sau modificarea prioritatilor.
  4. Noteaza progresele. Fa-ti un mic jurnal pentru a nota progresele. Verifica lucrurile pe care le-ai facut in mod corect, precum si lucruri care trebuie imbunatatite. Intotdeauna sa ai o perspectiva pozitiva cand faci o evaluare a progreselor. Revizuieste actiunile si cauta alternative care crezi ca ar ajuta in atingerea obiectivului. Constientizeaza situatiile in care nu ai reusit sa iti indeplinesti obiectivele si noteaza-le.
  5. Memento-uri. Pune biletele, notite pe calculator sau chiar pe pereti care sa te ajute sa ramai concentrat pe obiective. Memento-urile permanente te vor motiva in plus. De asemenea, vor fi ca o verificare constanta ca nu ti-ai pierdut concentrarea.
  6. Reevaluarea obiectivelor. Atingerea obiectivului va veni inainte sa iti dai seama. Acesta este un lucru bun, dar nu te opri aici. Constientizeaza atingerea obiectivului si considera acest lucru ca pe o motivare pentru a atinge obiectivele si mai importante. In caz contrar, fa un pas inapoi si fa ajustarile necesare. Arunca o privire peste notitele pe care ti le-ai facut pentru a vedea de ce nu ai reusit.
Sentimentul de implinire in atingerea obiectivelor este cu adevarat plin de satisfactii. Te inspira sa faci mai mult si sa indeplinesti lucruri mai marete. Aceasta face sa te simti implinit si increzator ca poti obtine orice atunci cand iti propui cu adevarat.
 


feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou