Top 5: Orase obligatorii pentru iubitorii literaturii

Travel Chic

Top 5: Orase obligatorii pentru iubitorii literaturii

Se spune ca oamenii nu mai citesc atat de mult ca acum 50 de ani. Ca mirajul televiziunii si internetului i-a acaparat complet. Ca slujbele importante, carierele marete, viata pe fuga sunt mai importante, mai greu de schimbat, de negociat. Cartile se citesc acum pe tablete, in metrou, cu atentia fugind la fiecare derulare de statie. Insa nu cred ca totul este pierdut. De ce?

Pentru ca eu cunosc oameni care citesc si care o fac cu pasiune. Inca mai stiu persoane ca sustin ca mirosul cartilor este fantastic, ca nu ar citi decat volume groase, din biblioteci atemporale. Si eu ma numar printre ei… Mie imi place si sa calatoresc si am facut din asta o meserie. Grea, dar frumoasa. Si atunci se impune sa aflu care sunt acele orase obligatorii de vizitat pentru cei care iubesc scriitorii si cartile de suflet. Iata ce am aflat…

1. Edinburgh, Scotia

Orasul a inspirat o multime de scriitori si peste 500 de nuvele au fost scrise aici. Pasiunea pentru literatura s-a pastrat vie de la versurile poetului din secolul 18, Robert Burns si pana la scriitorii moderni Ian Rankin si Alexander McCall Smith. Intre doua puburi, un tur al orasului si cateva obiective turistice, opreste-te la Muzeul Scriitorilor si apoi alege o carte dintr-o biblioteca locala si bucura-te de fiecare clipa alaturi de aceasta.

2. Londra, Anglia

Legendele au fost scrise aici: de la Harry Potter la Sherlock Homes, de la Shakespeare la Dickens, toate au fost create in maretul oras. Iar daca ai vizitat Londra turistica, poate e timpul sa vezi partea literara a orasului. Sa vizitezi bibliotecile, muzeele literare si sa iti cumperi carti originale, pe care nu le vei mai gasi in alta parte.

3. Paris, Franta

Parisul nu este doar orasul indragostitilor, ci si a iubitorilor literaturii de calitate, clasice, patrunzatoare si datatoare de viata. Daca te numeri printre fanii lui Hugo sau Blazac, daca ai citi mereu si mereu cartile marilor autori francezi, atunci viziteaza Le Pavillon des Lettres, un 26 de camere sunt dedicate celor mai importante condeie din istorie.

4. St. Petersburg, Rusia

St Petersburg este un oras baroc si neoclasic, vibrant si cuceritor. Istoria sa literara are o parte intunecata si contine multe povesti despre crime, pasiuni nestavilite, onoare si lupte nesfarsite. Cine s-a delectat cu Fratii Karamazov, Crima si Pedeapsa sau cu operele lui Puskin, trebuie sa mearga in St Petersburg, pe urmele lor.

5. Santiago, Chile

Cartile din Santiago au povesti interesante. Le gasesti pe tarabe la preturi de nimic, in cafenele uitate pe mesele lipicioase, in librarii la preturi exorbitante si in mainile tinerilor avizi de cunoastere. Neruda se afla in piete, in case saracacioase si in muzee. Daca vrei sa faci parte dintr-o societate exotica, diferita, insa indragostita de literatura, atunci viziteaza Chile.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou