2 lucruri pe care le poti confunda cu iubirea

In doi

2 lucruri pe care le poti confunda cu iubirea

Dragostea este un sentiment complex, care este in relatie cu fericirea, prin capacitatea noastra de a darui si primi iubire. De obicei, in cuplu, cei doi parteneri invata cum sa nu fie nefericiti si nu cum sa fie mai fericiti. In mod paradoxal prevenirea sentimentului de tristete, de nefericire ii face pe oameni sa fie fericiti.

Fiecare dintre cei doi il ajuta pe cel de langa el sa isi depaseasca temerile. Atunci cand nu suntem siguri ca iubim sau cand avem dubii in legatura cu asta nu prea putem fi fericiti.

Adevarata dragoste este cea care nu pune conditii, care vine din dorinta de a fi fericit si de a-l face pe cel de langa tine fericit. Nesiguranta si teama induc stari de presiune intr-un cuplu si iubirea presupune exact opusul: detasare, relaxare, impartasire de trairi, de emotii, invatarea unor lectii importante de viata impreuna cu partenerul.

Exista capcane in care cazi atunci cand te indragostesti! Unele femei cad in capcana idealizarii partenerului. Altele ajung sa dezvolte o dependenta fata de el.

Mintea ta lucreaza febrila la planuri de viitor, te gandesti la apropiatele week-end-uri amoroase, la copiii frumosi pe care o sa-i aveti? Din pacate, nu traiesti “aici si acum”, adica la timpul prezent. Analizeaza ceea ce iti spune, studiaza-i gesturile, reactiile, atitudinea. Afla cum gandeste despre el, despre viata, despre lume … Cauta sa-l cunosti cu adevarat si nu trai visand cu ochii deschisi!

Iata doua dintre lucrurile pe care le poti confunda cu iubirea:

1. Dependenta emotionala

Persoanele foarte tinere sau imature emotional confunda adesea iubirea cu dependenta emotionala. Iubirea copilului pentru parinti este un exemplu de dependenta emotionala si o problema nerezolvata satisfacator cu unul dintre parinti sau cu ambii. Aceasta se va rasfrange negativ asupra relatiei de cuplu.

De regula, persoana iubita e o prelungire a modelului parintelui de sex opus. Asupra persoanei iubite ne proiectam propriul ideal (de aceea ea apare in ochii nostri invaluita intr-o aura de perfectiune) si tot asupra ei ne proiectam si propriile probleme. Este motivul pentru care suntem atrasi de cineva cu un anumit tip de personalitate. Probabil ca ati auzit de multe ori expresia “nu esti genul meu”. Aceasta expresie cam la asta se refera…

2. Dorinta sexuala

La varsta adolescentei, si nu numai, sub dictatul impulsurilor de natura sexuala, confundam foarte des iubirea cu pasiunea, sentimentele cu ceea ce este dorinta nesatisfacuta. Se intampla sa ne scaldam in confuzii, sa fim invadati de o multime de intrebari la care nu gasim raspunsul si sa facem greseli pe care le regretam mai tarziu…

Eroarea in care cadem este aceea de a confunda emotiile imediate cu sentimentele, atat in ceea ce-l priveste pe celalalt, cat si propria persoana. Insasi sintagma “iubire adevarata”, sugereaza faptul ca exista si o “iubire falsa” care se refera strict la pasiune, la trairile si exaltarea de moment. Mai grav este cand asa-zisa iubire este pur si simplu imitata, afirmata doar prin vorbe, fara a fi sustinuta din interior de sentimente pe masura.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou