Iti place adrenalina? 5 lucruri despre cel mai periculos loc turistic din lume

Travel Chic

Iti place adrenalina? 5 lucruri despre cel mai periculos loc turistic din lume

Specialistii spun ca fiecare dintre noi incercam sa ne ridicam nivelul de adrenalina din sange pentru ca stim ca ne face bine.
Epinefrina (denumirea stiintifica a adrenalinei) a fost izolata si identificata pentru prima data in 1897 de catre Jacob Abel. In 1901 acelasi hormon a fost descoperit, independent de prima identificare, de Jokichi Takamine, care i-a dat numele de adrenalina. Epinefrina este un hormon ce actioneaza ca neurotransmitator si care joaca un rol important in reactia la stres (raspunsul psihologic al organismului la situatiile care ii ameninta integritatea).

Adrenalina ca atare nu induce o stare de bine, ci doar de maxima functionare a organismului, care, in timp, se leaga de notiunea de performanta, de depasire a propriilor bariere, ce ajuta la cresterea respectului personal.

Repetarea starii de performanta este cea care creeaza dependenta si nu excesul relativ de adrenalina: soferii vor viteze maxime, chirurgii nu rezista fara sa opereze, parasutistii vor salturi tot mai de sus.

Permanentizarea excesului de adrenalina epuizeaza, insa, organismul, ducand apoi la instalarea starii de oboseala si chiar la modificari organice.

Exista multe sporturi extreme menite sa-ti creasca adrenalina. Majoritatea se practica folosind echipament adecvat: vesta de salvare si costume de neopren pentru cele nautice, coarde, hamuri, pioleti si casca pentru cele de munte.

Daca te afli printre cei care vor sa-si ridice nivelul de adrenalina, ai putea incerca o vizita la Manastirea Huashan din China, muntii Hymalaia.

Iata cateva lucruri despre acest loc considerat a fi cel mai periculos loc turistic din lume:

1. Manastirea Huasan se afla pe unul dintre cei 5 munti sacri ai Chinei. Muntele are 5 piscuri, piscul de sud fiind cel mai inalt,   2 160 m. Cunoscut sub numele de “Monarh al Huasan-ului”, piscul de sud este favoritul celor care iubesc cataratul pe munte, unicul mod de catarare fiind o carare de 15 Km cu un singur lant de suport.

2. Cararea incepe la “Scarile Cerului”, un set de scari foarte abrupte, sculptate in roca muntelui si avand de o parte si alta lanturi foarte bine stranse pentru sustinere. Scarile devin din ce in ce mai abrupte pe masura ce cararea duce spre varful piscului.

3. Se ajunge mai intai pe “Creasta Dragonului Negru”, urcand pe o carare foarte abrupta si ingusta, apoi se coboara, tot pe o carare foarte abrupta si ingusta spre trecatoarea Jinsud. De aici sunt 2 optiuni: maretul pisc vestic sau primejdiosul si lungul drum spre piscul de nord. Din piscul de vest se poate lua telegondola spre piscul sudic.

4. Cea mai periculoasa parte este Changkong Zhan unde localnicii au securizat de o parte si de alta stanca cu placi late de lemn, avand 40 cm latime. Pentru a-si continua drumul vizitatorii trebuie sa paseasca pe acele placi.

5. Ceea ce face si mai periculos acest drum este traficul pe 2 carari: cei care se duc si cei care se intorc. Vantul sau ploaia maresc dificultatea drumului, echipamentul vizitatorilor, in special cei care nu au incaltaminte speciala pentru catarat, haine calduroase sau orice alt echipament adecvat.

Ai incerca acest traseu?



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou