3 sfaturi pentru o relatie aproape perfecta

In doi

3 sfaturi pentru o relatie aproape perfecta

Da, aproape perfecta… pentru ca trebuie sa acceptam faptul ca nu poate exista o relatie perfecta. Presiunea perfectiunii are multiple baze, culturale, morale, sociale, de imagine. Pana si in basme exista o Ileana Cosanzeana perfecta care se intalneste cu un Fat Frumos Perfect pentru a trai intr-un castel perfect si vor avea o viata perfecta.

Este o iluzie sa consideram ca asta ar fi idealul si sa facem totul ca sa fie asa. Trebuie sa luam in calcul faptul ca nu suntem perfecti, ca am fost crescuti de niste oameni imperfecti si ca ne casatorim sau facem copii cu oameni mai putin perfecti.

1. Nu amesteca lucrurile

Familia si cei mai buni prieteni sunt, cu siguranta, puncte de reper si sprijin in viata ta. Totusi, trebuie sa faci diferenta intre a le impartasi acestora experienta relatiei tale de dragoste – ceea ce este perfect firesc si a-i implica direct in universul tau si al iubitului – ceea ce inseamna mai degraba demitizarea relatiei. Oricat de atasata ai fi de familie sau prieteni, nu trebuie sa uiti ca o relatie presupune doi parteneri, nu mai multi.

Pe de alta parte, ai grija sa nu treci in cealalta extrema, asa cum adesea se intampla, in care cei dragi sunt privati de tine in favoarea iubitului tau. Incearca pe cat posibil sa stabilesti un echilibru intre viata sociala si cea personala si sa iti rezervi timp macar saptamanal pentru persoanele care iti sunt dragi si pentru care contezi. Nimanui nu ii place sa se simta dat la o parte si chemat doar cand este nevoie de o mana de ajutor.

2. Dialog si comunicare

Multi specialisti spun ca dialogul si comunicarea sunt esentiale intr-o relatie. Da, este adevarat, dar trebuie sa stim cum sa facem acest lucru pentru ca de multe ori discutiile derapeaza, cineva devine defensiv, acuza, altcineva va tacea si va accepta acuzatiile in numele pacifismului. Din discutiile in contradictoriu sau din cele in care doar cineva are dreptate nu pot iesi rezultate favorabile, iar pentru a imbunatati acest nivel trebuie sa incercam sa empatizam si sa privim lucrurile un pic si din perspectiva celuilalt.

Criticile si discutiile in contradictoriu pleaca de la a considera valid doar punctul nostru personal de vedere. Criticile au in spate recunoasterea doar a unui singur punct de vedere si transmit mesajul de insuficienta in partener, ca doar daca se schimba merita dragostea ta.

3. Fiti parteneri, nu adversari

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care cuplurile moderne le fac si care in majoritatea cazurilor duc la destramarea relatiei este reprezentata de tendinta partenerilor de a concura. Aceasta competitie se poarta atat la nivelul realizarilor profesionale ale celor doi, cat si in jurul monitorizarii greselilor. Daca te regasesti in aceasta situatie, pune capat acestui joc inselator, la finalul caruia niciunul dintre voi nu va castiga. Astfel, in loc sa va concentrati energia si timpul stand la panda pentru a-l surprinde pe partener pe picior gresit, fapt ce inevitabil va degrada increderea reciproca, puteti colabora pentru a gasi solutii care sa rezolve sau sa previna situatiile delicate.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou