10 intrebari obligatorii inainte de casatorie

M de la Mireasa

Dupa cativa ani de relatie, sau poate mai devreme, ajungi sa te intrebi daca nu cumva a venit timpul sa treceti la o noua etapa, casatorindu-va. Daca luati decizia casatoriei impreuna, dupa ce v-ati gandit bine si nu doar de dragul celuilalt, veti avea sansa sa evoluati impreuna in aceeasi directie.

Iata o scurta lista de intrebari pentru a reflecta asupra acestei etape importante din viata voastra.

1. Cum definiti casatoria?

2. De ce are loc aceasta nunta?

Este vorba de iubire si dedicare, sau stabilitate financiara, un statut mai bun? Cauta unul dintre parteneri ca celalalt sa ii organizeze viata si sa aiba grija de casa? Este totul determinat de hormoni, atractie fizica foarte puternica, sau dorinta de a avea companie? Care sunt asteptarile sexuale de la aceasta relatie?

3. Sunt scopurile financiare compatibile?

Fie ca unul este mai strangator sau mai cheltuitor, pot cei doi parteneri sa faca un plan pentru a acoperi strictul necesar, sa puna deoparte pentru situatii de urgenta sau viitor si sa aiba fiecare si partea lui de bani? Aveti vreunul datorii sau alte probleme cu banii? Daca da, care ii sunt planurile in ceea ce priveste acoperirea cheltuielilor? A ascunde astfel de lucruri fata de partener poate crea serioase probleme pe mai tarziu.

4. Va doriti amandoi copii?

Daca da, cati copii? Vrea fiecare sa isi asume responsabilitatea pentru cresterea lor? Vrea unul dintre voi ca celalalt sa stea acasa si sa aiba grija de cei mici?

5. Care sunt asteptarile de la acest parteneriat?

Are unul asteptari ca celalalt sa ii implineasca toate nevoile? Cum vor decurge relatiile pe care le au fiecare cu prietenii lor? Cata libertate isi vor acorda unul celuilalt?

6. Sunt stilurile voastre de viata compatibile?

Cum veti imparti treburile casnice? Este important ca aceste lucruri banale sa fie stabilite clar, inainte de a deveni motive de certuri constante.

7. Sunt valorile religioase sau spirituale compatibile?

Daca nu, vor fi probleme in relatia cu parintii sau alti membri ai familiei?

8. Va cunoasteti destul de bine?

Incercati sa locuiti impreuna sau sa petreceti o vacanta mai lunga departe de casa, pentru a putea sta cat mai mult timp unul cu celalalt.

9. Sunteti gata sa va reorganizati viata?

Odata cu casatoria, apar si schimbarile in viata voastra pentru ca va veti percepe cu totul altfel relatia.

10. Credeti ca mariajul va dura?

Atunci cand vrei sa te casatoresti, trebuie sa fii convins ca o faci pe viata – chiar daca nu ai de unde sa stii ce iti rezerva viitorul, important este sa pornesti cu aceasta traire si convingere interioara. Daca nu te imaginezi stand alaturi de acest om toata viata, de ce te-ai mai deranja sa te casatoresti?



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou