Sindromul “Asta nu-i de mine”

Jurnalul Utilizatorului

Sindromul “Asta nu-i de mine”

Frica de necunoscut, fantasmele propriei noastre imaginatii si experientele mai putin pozitive adunate dau nasteresindromului „asta nu-i de mine”.

De fiecare data cand ai dat gres sau ai esuat in rezolvarea unei probleme ti-ai intarit si mai mult convingerea ca nu esti destul de pregatit pentru a face fata unor responsabilitati mai mari si ti-ai spus mereu ca nu faci decat sa astepti momentul potrivit.

Poate ca asa a trecut si jobul acela ideal pe langa tine cand ai decis ca presupune o responsabilitate prea mare.

Ei bine, momentul potrivit nu vine niciodata cu o pancarta luminoasa pe care scrie „Am sosit!” si sa ti-o fluture in fata ochilor pentru a te anunta. Orice moment poate fi acela pe care l-ai asteptat, orice oportunitate poate fi aceea despre care zici mereu ca ti-e pusa de o parte. Ar trebui sa reflectezi si sa incepi chiar de maine sa acorzi importanta mai mare ocaziilor care iti bat la usa. O oferta noua de job? Nu te duci nici macar la interviu pentru ca nu ai increderea necesara ca vei reusi, te gandesti ca din moment ce tu nu te consideri capabil, atunci cum sa faci sa il determini pe recruiter sa te selecteze?

Avand o astfel de atitudine, e ca si cand treci prin viata cu ochelari de cal, nu vezi nimic in jurul tau.

Amalia este o tanara care isi doreste sa devina scriitoare. A scris foarte mult, are material pentru a-l trimite editurilor, insa merge pe premisa ca nu ii vor interesa ceea ce scrie ea, asa ca nu face nimic pentru a se promova. In plus, este convinsa ca nu stie sa se vanda, nu e capabila sa convinga persoanele si nu ii plac metodele pe care le au oamenii de vanzari, pe care ii catalogheaza ca fiind tupeisti si nerespectuosi. Cu o astfel de abordare nu va reusi sa afle niciodata macar daca are potential in indeplinirea visului sau.

Cel mai important aspect in schimbarea acestei atitudini este acela de a fi convingator. Dar pentru a fi capabil de asta mai intai trebuie sa te convingi pe tine. Poate ca daca iti spui de nerepetate ori ca meriti sa ai succes si ca esti bun in ceea ce faci ajungi sa crezi acest lucru si sa iti schimbi modul de a gandi. De exemplu, eu de fiecare data cand ma simt nesigura pe fortele proprii, imi spun ca nu am nimic de pierdut, ca trebuie sa actionez cum cred si pot eu mai bine si chiar daca voi da gres macar voi avea satisfactia de a fi incercat. Incearca si tu, sa vezi ce senzatie placuta vine odata cu ideea ca meriti sa obtii succesul.

Iata un citat dupa care te poti ghida atunci cand nesiguranta isi face loc in mintea ta:

Acesta este inceputul unei noi zile. Aceasta zi ti-a fost data pentru a o utiliza asa cum doresti. O poti irosi sau o poti folosi pentru a face ceva bun. Ceea ce faci astazi este important pentru ca dai la schimb o zi din viata ta pentru asta. Cand va ceni ziua de maine aceasta se va duce pentru totdeauna; in locul ei va fi ceva ce ai lasat tu in urma… lasa ceva bun.

Articol scris de: Carmen Draghici



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou