5 factori care ne influenteaza negativ viata sexuala

Sexperiente

5 factori care ne influenteaza negativ viata sexuala

Cercetatorii nu sunt de acord cu faptul ca, limita de varsta nu are nimic de-a face cu viata sexuala, dar exista intr-adevar mai multi factori care o pot influenta. Exista un top al celor mai cunoscuti factori care influenteaza viata sexuala.

Iata cativa dintre factorii de care trebuie neaparat sa tinem seama:

1. Depresia – antidepresivele pot afecta viata sexuala, in aceeasi masura in care si depresia o poate face, daca nu este tratata la timp. Pacientii care utilizeaza aceste medicamente sufera de o lipsa de libido si placere sexuala. Expertii ii indeamna pe cei care au astfel de probleme sa ceara sfatul medicului. Numai el poate doza tratamentul astfel incat aceste probleme sa nu mai aiba loc.

2. Stresul – daca aveti un loc de munca timpuriu stresant si o viata de familie agitata, probabil sexul este ultimul lucru care va mai trece prin minte. Stresul scade libidoul. Daca va confruntati cu astfel de probleme incercati sa gasiti o solutie pentru a scapa de stres. Este bine sa va faceti timp pentru propria persoana sau sa cereti ajutor de specialitate.

3. Alimentatia incorecta- fast food-ul, semifabricatele, au un impact negativ asupra vietii intime. O saptamana de dieta pentru o viata sexuala mai buna se bazeaza pe un consum ridicat de fructe, legume, cereale si verdeturi, alimente ce va vor asigura 10% calorii din grasimi, 5% din grasimile saturate si 75% carbohidrati.

4. Lipsa de somn- lipsa de somn are efecte extrem de neplacute asupra organismului, iar unul dintre ele este si libidoul scazut. Noptile nedormite ne afecteaza insa si memoria, aspectul fizic, dar si capacitatea de a da jos din kilograme.Si femeile, dar si barbatii, care nu dorm destul au un libido scazut si nu au destula energie pentru a se mai bucura de placerile vietii in cuplu.

Cercetarile arata ca oxitocina eliberata in timpul orgasmului favorizeaza somnul, iar un program sanatos de somn este asociat cu numeroase beneficii, printre care mentinerea unei greutati adecvate si a tensiunii arteriale.

5. Stima de sine scazuta – conform unui studiu recent pierderea in greutate de doar 2 kg creste satisfactia sexuala la femei. In general o stima de sine scazuta poate avea un impact negativ asupra vietii sexuale. Pentru a evita aceste probleme femeile au nevoie sa accepte o parere buna despre propria persoana.

“Unul din motivele pentru care oamenii fac sex este sa se simta bine in pielea lor”, sustine dr. Gina Ogden, terapeut specializat pe probleme sexuale. De altfel acesta este unul din cele 237 de motive pentru care oamenii fac sex, identificate de cercetatorii de la University of Texas in lucrarea lor publicata in Archives of Sexual Behaviour. Chiar si cei care stau bine cu respectul de sine sustin ca fac sex pentru a se simti si mai bine din acest punct de vedere. “O partida buna de sex incepe cu increderea in sine”, spune dr Ogden.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou