Cat de eficienta este metoda “retragerii”?

Tips and tricks

Cat de eficienta este metoda “retragerii”?

Coitus interruptus este probabil prima metoda contraceptiva folosita vreodata. Denumita si retragerea sau metoda retragerii, Coitus interruptus este metoda contraceptiva prin care partenerul retrage penisul din vagin inainte de a ejacula.

Probabil cea mai veche referire la aceasta metoda este istorisirea lui Onan din Torah. Se crede ca acest text a fost scris cu 2500 de ani in urma. In vechile civilizatii din Roma si Grecia erau preferate familiile mici si se stie ca erau practicate o serie de metode de control a sarcinii.

Exista texte care ii determina pe istorici sa creada ca retragerea era uneori folosita ca metoda contraceptiva. Totusi, aceste societati vedeau controlul sarcinii ca pe o responsabilitate a femeii si singurele metode de contraceptie cunoscute sunt cele controlate de femeie (unele eficiente, cum ar fi dispozitivele uterine (pesare), iar altele total ineficiente, cum ar fi amuletele).

coitus interruptus

Dupa caderea Imperiului Roman in anul 400, practicile contraceptive au inceput sa se reduca; folosirea dispozitivelor uterine, de exemplu, nu mai este mentionata in documente pana in secolul al XV-lea. Daca metoda retragerii a fost folosita in timpul Imperiului Roman, datele despre folosirea ei se pierd in timpul declinului Imperiului. Un factor care a determinat acest lucru este raspandirea crestinismului, care considera ca pacate toate mijloacele contraceptive.

Incepand cu secolul al XVIII-lea pana la dezvoltarea metodelor contraceptive moderne, coitul intrerupt a fost una dintre cele mai folosite metode contraceptive in Europa si America de Nord.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou