Biografie de vedeta: Rihanna

Hipstar

Biografie de vedeta: Rihanna

Rihanna este o cantareata americana, devenita celebra cu piese ca Unfaithful si Umbrella. Castigatoare a zeci de premii, Rihanna este idolul a milioane de adolscenti, fashion-icon, filantropista si ambasador al multor firme in lume. Anul acesta a fost nominalizata la 3 premii Grammy – festivitatea de decernare avand loc pe 13 februarie.

Rihanna: viata si cariera

1. Robyn Rihanna Fenty s-a nascut in 20 februarie 1988, in Saint Michael, Barbados, intr-o familie modesta. Mama sa este nativa din Guyana, iar tatal sau din Barbados, cu descendenta irlandeza. Rihanna are doi frati mai mici, Rorrey si Rajad Fenty si a inceput sa cante de la 7 ani. Copilaria sa a fost afectata de dependenta tatalui sau de cocaina si de divortul parintilor cand ea avea doar 14 ani.

2. In 2003, producatorul Evan Rogers a ascultat-o pe Rihanna cantand in timp ce era intr-o vacanta in Barbados. Efectul a fost maxim, iar la 16 ani, Rihanna s-a mutat in Statele Unite, acasa la familia Rogers. Impreuna, au realizat o caseta demo, in care Rohanna interpreta diverse cover-uri, insa inregistrarile au durat aproape un an, deoarece Rihanna si-a continuat studiile. Demo-ul ei a ajuns la Def Jam, o companie detinuta de Jay-Z, care a semnat imediat un contract cu Rihanna.

3. Single-ul ei de debut, Pon de Replay, a vazut lumina rampei in 2005 si a ajuns direct pe locul 2 in Billboard Hot 100. Primul ei album, Music of the Sun, s-a vandut in 69.000 de exemplare in primul weekend si in peste 2 milioane de copii in intreaga lume, primind un certificat de aur din partea Recording Industry Association of America.

4. La o luna dupa lansarea primului album, Rihanna a inceput sa lucreze la cel de-al doilea si isi promova piesele in deschiderea concertelor lui Gwen Stefani. A Girl Like Me s-a lansat in 2006, a ajuns pe locul 5 in Billboard si a primit discul de platina. Hiturile SOS, Unfaithful si Break It Off featuring Sean Paul au facut inconjurul lumii, clasand-o pe Rihanna printre cele mai bune cantarete ale noii generatii. Rihanna a inceput primul ei turneu, Live in Concert Tour, iar din noiembrie 2006 pana in februarie 2007 a concertat alaturi de Pussycat Dolls. Vedeta a debutat si in cinematografie, intr-un rol mic in filmul Bring It On: All or Nothing.

5. Al treilea album Good Girl Gine Bad a marcat intentia vedetei de a se indrepta spre o alta zona a muzicii si inceputul colaborarii cu artisti ca Timbaland, will.i.am, Sean Garrett. Ea a adoptat o imagine rebela, taindu-si parul si imbracand haine provocatoare. Acesta a devenit albumul cel mai bine primit de public si critici, iar single-urile promovate au fost nu mai putin de 8! Duetele cu Maroon 5, Jay-Z si alti mari artisti i-au adus un plus de notorietate, contorizata in doua discuri de platina si nominalizari la 4 categorii la MTV Muzic Awards, in 2007. Ea a castigat doua premii: Monster Single of the Year si Video of the Year.

6. In 2008, Rihanna este nominalizata la 6 premii Grammy si castiga prima sa statueta pentru Best Rap/Sung Collaboration. Tot atunci incepe si al doilea turneu mondial, The Good Girl Gine Bad Tour, si cantareata primeste titulatura de “Diva anului”.

7. In 2009, spectacolul Rihannei de la Grammy Awards este anulat, iar iubitul ei de atunci, Chris Brown, este arestat pentru asalt si intentii criminale. Fotografii au obtinut dovezi de la politie in care Rihanna apare batuta, iar Chris Brown si-a recunoscut fapta si a primit 5 ani de inchisoare cu eliberare, dar si interdictia de a se apropia de artista.

8. La sfarsitul anului 2009, Rihanna a lansat al patrulea album, Rated R, extrem de bine primit de critici si care a primit discul de platina. Primele single-uri au fost: Russian Roulette, Hard si Rude Boy. A fost numita “International Female Artist of the Year” si a inceput un alt turneu mondial, Last Girl on Earth Tour.

9. In 2010, Rihanna a lansat single-ul Love the Way You Lie impreuna cu Eminem, piesa care a batut toate recordurile de audienta, ea fiind nominalizata si la premiile Grammy de anul acesta. Diva a pus bazele primei ei companii, Rihanna Entertainment. A lansat al cincilea album, Loud, in noiembrie 2010. Single-ul de debut, Only Girl (In the World), a ajuns imediat pe prima pozitie in Billboard. Momentan, artista are peste 5 piese simultan in topurile din intreaga lume.

10. Rihanna lupta pentru mai multe cauze, cum ar fi bolnavii de HIV sau copiii grav afectati de saracie. Vedeta este imaginea a numeroase firme, printre care diverse case de moda. Si-a lansat propriul parfum, a aparut in mii de reviste glamour, iar tatuajele ei (13) au atras atentia presei internationale. Motto-ul artistei Rihanna este: “Never a failure, always a lesson”.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou