Legea atractiei… fizice

In doi

Legea atractiei… fizice

Ce te face sa te simti mai atrasa de o persoana mai degraba decat de alta? Dincolo de stereotipurile culturale, care celebreaza diferite tipuri de frumusete in diferite epoci (femeia rubiconda, femeia snur etc.), cercetatorii ne asigura ca exista anumite trasaturi pe care le cautam, inconstient, in jumatatea noastra.

Acestea sunt:

Simetria perfecta a fetei

Se considera ca asimetriile sunt un semn al unei mosteniri genetice problematice. Numeroase studii au demonstrat ca mai ales barbatii tind sa isi caute o partenera cu un chip cat mai simetric.

Femeile nu au o dorinta atat de pronuntata de a descoperi dovada vizuala a unui capital genetic valoros, ci sunt mai inclinate spre un barbat care le poate oferi siguranta. Asta nu inseamna ca respectivul barbat le va pazi cu o bata preistorica imbracat sumar cu cateva piei de tigru. Ci doar ca femeile tind sa tina cont destul de mult in alegerea lor de statutul social al partenerului lor.

Matematica irezistibilului

Studiile au demonstrat ca barbatii prefera femeile cu un raport talie/solduri de 0.7. Iti poti calcula acest raport cu formula:

lungime talie/lungime solduri = raport

Acest raport se aplica indiferent de greutatea femeii. Un grup de cercetatori a comparat aceste rezultate cu raportul mediu talie/solduri al castigatoarelor Miss America. Era exact acelasi!

Explicatia sta in faptul ca acest raport are rolul de indicator al sanatatii femeii din punct de vedere al reproducerii. O data cu inaintarea in varsta, talia femeii are tendinta de ingrosare, ceea ce este echivalentul unei scaderi a fertilitatii.

Iubeste-te pe tine insati!

Ai observat ca persoanele care sunt impreuna de mult timp incep sa semene? Studiile au aratat ca mai mult decat orice altceva, preferam o persoana care sa semene cu noi.

In Scotia, psihologul David Perrett a facut un experiment interesant: a luat chipurile studentilor sai si le-a transformat, computerizat, in chipuri de sex opus. Pusi sa aleaga persoana de care se simt cel mai atrasi dintr-o serie de fotografii, cei mai multi si-au ales propriul chip, apartinand insa sexului opus. Niciunul nu a observat constient asemanarea cu sine insusi – pur si simplu chipul acela i-a placut mai mult.

Album de familie

Cele mai recente studii au indicat o noua directie de orientare: avem tendinta de a cauta persoane care seamana cu parintii nostri! Femeile cauta un barbat cu trasaturi asemanatoare tatalui lor iar barbatii o femeie care sa aduca cu mama lor.

Explicatia consta in faptul ca de chipurile parintilor suntem cel mai atasati, ele insotindu-ne pe tot parcursul dezvoltarii noastre, din copilaria timpurie.

Si se mai spune ca dragostea e oarba… Din cate vedem, e chiar foarte atenta si calculata:).



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou