Oglindă, oglinjoară…

Cosmetica

Oglindă, oglinjoară…

În faţa oglinzii putem fi cine ne credem, putem să ne detestăm sau să ne iubim în voie. Nu doar personajele negative din poveşti stau în faţa ei! Vanitatea este o trăsătură specific umană, iar preocuparea pentru imagine ne ajută să creăm personajul pe care îl vom juca în viaţa proprie.

Ce înseamnă frumuseţea? Cum se formează imaginea de sine? Cum ne văd ceilalţi? Ce ne face atractive? Dacă este joi, pe Mayra.ro se discută despre imagine. Fără riscul de a fi acuzaţi de frivolitate. Imaginea este un subiect mai serios decât am vrea să recunoaştem. Psihologii au identificat chiar un stadiu al oglinzii, nelipsit din cadrul dezvoltării noastre psihice.

Felul cum arătăm este semnificativ pentru cei mai mulţi dintre noi, chiar dacă părem să nu îi acordăm cu toţii aceeaşi atenţie. Nu doar satisfacţia vizuală, ci şi încrederea în sine pe care o câştigăm sunt efecte ce justifică investiţia în imagine. O femeie frumoasă, dorită, admirată, are lumea la picioare, iar succesul îi este mai aproape. Aici ar trebui să scriu HAPPY END.

DAR

Între imaginea reală şi cea ideală, este adesea o diferenţă generatoare de conflicte (tulburarea nervoasă numită dismorfofobie este poate cel mai drastic).

Cu alte cuvinte, majoritatea persoanelor nu se văd cum arată în realitate, ci aşa cum se imaginează. Păcatul este că majoritatea nu exagerează într-un sens pozitiv, ci se înghesuie într-un şablon de mentalităţi şi credinţe deformate. Una dintre ideile prea des vehiculate este că frumuseţea adevărată este cea naturală, chiar persoanele care optează pentru o frumuseţe de plastic încearcă să imite naturalul. Şi iată că nu este de ajuns să arăţi bine, e nevoie să te şi VEZI bine.

Să ai o viziune favorabilă despre propria persoană înseamnă să te simţi bine cu cine eşti, să te bucuri de corpul tău, să te placi şi să fii plăcută, să te a preciezi şi să te recompensezi. Să nu te miri când satisfacţia interioară radiază către exterior, creând efectul frumuseţii autentice.

Aşadar, grija faţă de tine trebuie să devină o rutină, ca şi demachiatul zilnic, doar că de data asta poţi folosi în loc de creme hidratante – creme motivante. Învaţă să subliniezi calităţile, dimineaţa, la prânz şi seara, eliminând grijile ca pe o celulită psihică. Să te mobilizezi pentru frumuseţe te poate ajuta să te dai jos zilnic din patul lui Procust şi într-o bună zi să te trezeşti că o nouă aură se reflectă în oglindă.

Cultivarea frumuseţii interioare nu este o scuză pentru neglijenţă. Hainele, accesoriile, coafura, machiajul etc, au rolul lor în întreţinerea unei imagini favorabile. Până la urmă, nu există femei urâte, ci doar neîngrijite, ca să o parafrazez pe creatoarea de cosmetice Estee Lauder. Dacă tu ştii să te respecti, în toate felurile, şi ceilalţi te vor vedea la fel. Despre preţuirea frumuseţii integrale va fi discuţia noastră aici, pe forumul Mayra.

Pe de altă parte, nu vom ignora nici falsele credinţe despre imagine. Să nu uităm felul în care sunt tratate persoanele înzestrate natural cu toate calităţile fizice dezirabile.

Prejudecăţile ne învaţă că nu le poţi avea pe toate, adică frumuseţe simultan cu inteligenţă sau cu bunătate. Rezultatul este ori o discriminare nedreaptă, fie un succes nejustificabil, de la caz la caz. Oamenii îşi formează o reprezentare a persoanei tale, în funcţie de potenţialul propriu de a înţelege şi aprecia frumuseţea.

Aşadar, în loc să fim nefericite din cauză că alţii ne văd cu ochelari de cal, putem alege să ne construim o imagine interioară aşa cum ne dorim şi să credem în frumuseţea ei. Bărbat sau femeie, slab, gras, înaltă, scundă, oricum ai fi, crede în tine! Cultivă-ţi trupul si mintea deopotrivă, dă-le tot ce le trebuie şi cere-le tot ce-ţi pot da.
 
Să ne vedem bine!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou