Dieta de vara in 10 pasi

Dieta&Fitness

Dieta de vara in 10 pasi

Astazi iti propunem o lista de sfaturi simple pe care le poti integra in dieta ta zilnica fara prea mult efort. Te vor ajuta sa te “scuturi” de cateva kilograme si sa treci peste canicula de afara mult mai bine. Iata ce trebuie sa mananci si ce trebuie sa eviti:

 

1. Apa este ingredientul cheie pentru a-ti mentine corpul hidratat si la o temperatura cat mai buna. Atunci cand gradul de umiditate este ridicat, transpiratia nu o sa mai apara in cantitati atat de mari. Este o maniera perfecta prin care impiedici corpul sa se incalzeasca. Bea apa chiar si atunci cand nu iti este sete.

2. Evita…

… cafeaua, sucurile carbogazoase, alcoolul si bauturile cu mult zahar. Toate contin zahar, coloranti si conservanti. Actioneaza nociv la nivelul digestiei, sangelui, reduc nivelul de minerale si pot provoca indigestie. Sa nu mai vorbim despre cat de mult iti afecteaza zaharul silueta. Incearca sa bei cat mai multa apa, sucuri naturale, ceaiuri si bauturi fara zahar.

3. Mananca alimente usoare, cu o valoare nutritionala ridicata si fara grasimi.

4. Incearca sa reduci consumul de spanac, ardei iute, ceapa, usturoi, mango. Acestea sunt fructe si legume ce fac temperatura corpului sa creasca.

5. Minimalizeaza consumul de fructe uscate si creste-l pe cel de fructe proaspete.

6. Adauga in dieta ta zilnica multe fructe si legume. Foloseste-le in salate si sucuri naturale fara adaos de zahar.

7. Beau mult suc de lamaie.

8. Redu consumul de sare, alimente picante sau foarte sarate. Sarea din fructe si legume este retinuta de corp, pe cand cea anorganica trebuie eliminata, iar de cele mai multe ori acest lucru este posibil doar prin consumul mare de apa.

9. Evita mancarurile prajite! Grasimea are un efect termic asupra corpului. Asta fara sa amintim de miile de calorii.

10. Spune adio alimentelor cu mult zahar, si aici intra si mierea. Nu uita totusi ca organismul tau are nevoie de zahar pentru a functiona corect, zahar natural pe care il poate lua din fructe si legume.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou