Vizitand Argentina … ca voluntar

Travel Chic

Vizitand Argentina … ca voluntar

Concediul inseamna perioada in care ne relaxam si uitam de toate. Dar oare ce s-ar intampla daca am folosi cele 2 saptamani sau 3 luni (daca esti studenta) pentru a-i ajuta pe ceilalti … cei din Argentina?

America Latina nu inseamna numai salsa, rumba, carnaval si fete frumoase, asa cum nici Argentina nu inseamna tango si fotbal. Pe langa frumuseti salbatice, Argentina se "bucura" de mizerie, saracie si multa ignoranta.

Tocmai de aceea asociatia non guvernamentala Help Argentina a dezvoltat un sistem prin care voluntari din intreaga lume se pot inscrie pentru a da o mana de ajutor in reconstructia tarii. 

Ajutand copii argentinieni

voluntarZilele calde din Buenos Aires te gasi alaturi de voluntari din intreaga lume, care te vor primi cu draga inima in randul lor. Munca pe care o vei presta este una redusa ca intensitate, nu vei ridica zgarie nori stai linistita, dar ea conteaza pentru viitorul Argentinei.

Unul dintre centrele in care poti lucra este Conviven community centre, care se axeaza pe ajutorul oferit copiilor cu probleme financiare sau orfani. Printre voluntarele inscrise aici se afla si Clara Pugmire, o britanica de 19 ani, care a descoperit aceasta oportunitate cand isi facea planurile pentru vacanta.

"E o experienta grozava am venit in Argentina pentru a descoperi lucruri noi si pentru a calatori dar am timp si pentru a oferi ajutor acolo unde acesta este necesar", explica ea.

In Europa Occidentala acesta este un adevarat trend, o experienta in voluntariat este cotata ca un job de vara si pe langa recunoasterea materiala vei primi si o recunoastere morala. Insa nu are rost sa transformam voluntariatul intr-o afacere. Experienta te va face sa apreciezi mai bine lucrurile pe care le ai acum si poate ca nu le vezi asa cum ar trebui.

In plus, daca vei petrece cel putin 3 saptamani intr-o tara straina limba vorbita va deveni mult mai usor de invatat. Cuvintele si expresiile uzuale iti vor deveni cunoscute, mai ales in Argentina, tara a carei limba oficiala este spaniola. Practic vei avea parte de un curs intensiv de spaniola si vei capata un accent autentic.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou