Zoe – sparanghel cu nuci
Fara sort
M-am intors din vacanta! Cam tarziu, dar… o meritam. Si nu m-am intors cu mainile goale. In vacanta am cunoscut-o pe Clara, o tipa foarte misto care m-a convins de beneficiile unei diete vegetariene. Am zis “bine, bine, dar e atat de accesibila mancarea vegetariana”?
Si cand spun asta ma gandesc la oferta de la supermarket, la meniul de la restaurante… mai ales ca eu mananc mereu in oras. Acum nu zic ca m-am facut vegetariana get-beget, dar macar cateva zile pe saptamana, sau sapte zile dintr-o luna pot sa fac acest efort. In plus, o dieta vegetariana te scapa si de cateva kilograme, ceea ce a picat la fix dupa toate mancarurile excelente si pline de calorii cu care m-am delectat in concediu.
Bun! M-am apucat sa caut retete si dintre tot ce am gatit pana acum, aceasta mi-a placut cel mai mult – "Sparanghel cu nuci". Toata lumea vorbeste despre cat de sanatos este sparanghelul, dar nimeni nu stie sa-l gateasca.
Durata: 25 de minute (perfect… nu am de gand sa petrec prea mult timp in bucatarie)
Ingrediente pentru 4 portii (poti sa o inviti si pe mama la masa si sa te dai mare cu noile tale calitati culinare):
Ingrediente:
- 350g de sparanghel (curatat si taiat in bucati)
- 350g de morcovi (curatati si taiati fasii foarte mici – pe lung)
- 350g de ciuperci
- 250g de bulion
- 250g de orez (fiert)
- 60g de nuci (coapte putin si taiate)
- 2 linguri de sos de soia
- 8 fire de ceapa verde (taiata in bucati mici)
- 1 lingura de radacina proaspata de ghimbir
- 2 linguri de ulei de arahide (curatat si zdrobit)
- 1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Pune mana pe o tigaie mare si adauga in ea uleiul de arahide. Prajeste un pic usturoiul, ghimbirul si ceapa verde. Amesteca tot si adauga sparanghelul. Lasa la prajit inca 2 minute (ce repede se face totul!).
E timpul pentru morcovi, arunca-i si pe ei in tigaie la "bronzat" (tot pentru 2 minute). Adauga bulionul si sosul de soia, iar apoi orezul fiert.
Lasa totul la fiert sub un capac pentru inca 5 minute (nu uita sa amesteci din cand in cand). La sfarsit se presara nucile si… gata!
Yummy! Iti doresc pofta buna, draga mea vegetariana!
Ps: mama mea a fost foarte impresionata (nu credea ca stiu nici macar de unde se aprinde aragazul), sa-mi spui ce a zis a ta!