Somon cu sos de miere si busuioc
Fara sort
Barbeque party in weekend? Ce zici daca de aceasta data renunti la mici, carne grasa de porc sau alt tip de carne care se poate prepara pe gratar si alegi sa gatesti peste la gratar! Avem reteta perfecta! E cu somon si sos de miere, busuioc si condimente picante.
O portie are doar 253 de calorii, proteine si fibre, asta fara sa amintim de continutul de omega-3 din somon!
Pentru prepararea lui ai nevoie de:
- 4 bucati de file de somon
- 2 linguri de suc proaspat de lamaie
- 1 lingura de miere
- 1/4 cana de ulei de masline
- jumatate de cana de busuioc proaspat
- 2 catei de usturoi (tocati)
- 1 ardei iute mic (pastreaza si semintele daca iti place sa mananci foarte iute)
- 1 ardei gras rosu (taiat bucatele mici)
- 1 ardei gras galben (taiat bucatele mici)
- 1/4 cana de stevie (tocata)
- 1 lingura de otet balsamic
- 1 lingura de ulei de masline
- sare si piper alb
Mod de preparare:
Pune intr-un mixer (blender) mierea, sucul de lamaie, 1/4 cana din uleiul de masline, busuiocul, usturoiul si ardeiul iute. Amesteca pana totul se transforma intr-un piure si adauga-l peste somon. Pune bucatile de peste intr-o punga (impreuna cu sosul) si lasa-l la marinat in frigider peste noapte sau macar 4 ore (intoarce-l de cateva ori).
Pune ardeii grasi si stevia intr-un castron si amesteca-le cu 1 lingura de balsamic si 1 lingura de ulei de masline. Pune compozitia obtinuta la frigider (cat timp gatesti somonul).
Scoate pestele de la marinat si pune-l pe gratar. Nu uita sa-l intorci din cand in cand si sa-l stropesti cu sosul marinat ramas. Scoate si legumele de la frigider si aseaza-le pe farfurie ca garnitura.
Pofta buna!