Will Smith, in drama Seven Pounds

Pe ecran

Will Smith, in drama Seven Pounds

Dupa revelatia “The Pursuit of Happiness” / “In cautarea fericirii” din 2006, colaborarea dintre Will Smith si regizorul Gabriele Muccino continua cu drama “Seven Pounds” / “Sapte suflete”, povestea coplesitoare a unui barbat care traieste cu trauma de a fi ucis intr-un accident rutier sapte oameni.

Pentru a-si elibera constiinta, concepe un plan ce va schimba viata a sapte necunoscuti.

Scenariul, pe cat de original, pe atat de captivant, impleteste suspansul cu teme metafizice precum viata si moartea, remuscarea si iertarea, prietenia si instrainarea, iubirea si ispasirea, explorand lianturile invizibile ce leaga destinuri in mod inexplicabil.

 

Dumnezeu a creat lumea in sapte zile. Lui Tim Thomas (actorul Will Smith) i-au fost suficiente doar cateva secunde de neatentie la volan pentru a provoca un accident cumplit. Sapte oameni si-au pierdut viata, inclusiv logodnica sa.
 
De atunci, s-a prabusit in depresie, devenind, chiar si pentru familie, un strain caruia i se citeste nebunia in priviri. Desi pustiit de durere si de remuscari, nu se consoleaza, totusi, cu ipoteza fatidica si indrazneste imposibilul: sa "rascumpere" cele sapte vieti pierdute salvand altele sapte.

Profund convins de necesitatea planului sau, isi dedica tot timpul si energia pentru a-l duce la indeplinire, cautand cu obstinatie sapte necunoscuti pentru care fiecare zi e o agonie, insa sunt, poate, prea mandri ca sa ceara ajutor.

Pentru a-si mantui sufletul si a obtine iertarea in fata propriei constiinte, e dispus sa faca sacrificiul suprem, dar mai intai vrea sa se asigure ca fiecare din cei sapte merita o noua sansa la viata. In acest scop, "imprumuta" identitatea si profesia fratelui sau si se foloseste de toate informatiile si relatiile de care dispune pentru a-si gasi "sufletele", antrenandu-se intr-o adevarata munca de detectiv pentru a verifica dificultatile, dar si caracterul fiecaruia dintre "candidati".

Ca agent fiscal, isi revendica nu doar dreptul de a decide soarta economica a datornicilor la stat, ci si sa regleze balanta dintre material si spiritual, dintre meschin si umanitar. Cu spirit de demiurg, analizeaza minutios viata fiecarui "contribuabil"; ii investigheaza insa nu doar conturile, ci si sufletul, ii asculta durerea din spatele cifrelor si ii cantareste faptele. Nimeni nu banuieste insa ce pune la cale. Singurul care ii cunoaste secretul este cel mai bun prieten, Dan (Barry Pepper), care are misiunea de a veghea la indeplinirea intocmai a planului sau.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou