Adevarul sta in vin – Sideways

Pe ecran

Adevarul sta in vin – Sideways

A doua sansa. E acel ceva pe care, din cand in cand, il “vanam” cu totii. Si de asemenea se pare ca e tema fetis a lui Alexander Payne. Dupa “About Schmidt” (un film meditativ, cu o partitura actoriceasca exceptionala reprezentata de Jack Nicholson)…

Payne revine cu un road-trip linistit si neobosit, din care iesi ganditor dar cu un zambet strengaresc pe buze.

In centrul povestii stau doi prieteni – Miles si Jack – pe cat de diferiti, pe atat de apropiati, amandoi avand un numitor comun: o viata consumata inainte de termen. Miles (minunatul Paul Giamatti) e nevroticul tipic (si din nou lui Giamatti ii iese de minune acest tip de joc a la Woody Allen ca si in excelentul "American Splendor" ), divortat, scriitor de nisa care are terminat un roman pe care nu vrea sa-l publice nimeni… Pe de alta parte il avem pe Jack (Thomas Haden Church) – un actor "second hand", dezinvolt, fara inhibitii, insa aflat in fata "marelui pas" – casatoria – astfel aruncandu-se in cautarea unei ultime aventuri.

Miles este un cunoscator intr-ale vinului: stie sa treaca printr-un sistem valoric foarte inalt ceea ce bea, astfel reusind sa faca diferentele dintre un vin bun si unul prost. Indragostirea de Maya (jucata excelent de Virginia Madsen) il nauceste deoarece nu se mai astepta ca cineva sa se indragosteasca de el. Tatonarea e aproape adolescentina, cei doi se cauta, se resping, se cauta din nou, totul avanseaza greoi dar savuros ca degustarea unui vin. Iar in final deliciul ii cuprinde si totul se transforma din ceva ultim intr-o a doua sansa.

"Sideways" iti arata ca orice esec poate fi un nou inceput. E o meditatie cuminte si plina de farmec care face dreptate oarecum. Pentru ca, desi vietile celor doi sunt triste spre patetic, Alexander Payne ii da tristetii o transparenta diafana, astfel ca o intuiesti dar nu te trezesti cu ea aruncata in fata. Iar intr-un final drumul spre o a doua sansa devine posibil iar conjuncturile ce au dus spre acel drum palesc si devin imperceptibile. Ramane doar esentialul. Si un vin bun.


feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou