5 sabotori ai carierei

Succes story

5 sabotori ai carierei

Ce diferentiaza un profesionist de o persoana care abia buchiseste primul sau CV? Experienta si atentia la detalii! Daca prima este imposibil de realizat in scurt timp, te poti revansa acordand suficienta atentie acelor aspecte care te pot scoate in evidenta.

Specialistii in recrutare au intocmit o lista a celor mai frecvente gafe pe care angajatii le fac pe parcursul carierei. Citeste-le, retine-le si… evita-le!

Actualizeaza gazeta de perete

Chiar daca te afli intr-un post bun si nu ti-ai mai actualizat de mult CV-ul, tine o lista a proiectelor, realizarilor si premiilor. Daca neglijezi acest aspect, vei ajunge la punctul in care vei cauta chinuitor in memorie reperele cerute de CV. Tine o evidenta a realizarilor tale. Te vor ajuta pe viitor!

Dragoste la ultima vedere

Oricat de tentant ar fi sa ii spui sefului tot ce crezi despre el in momentul in care semnezi demisia, ar fi mai bine sa te abtii! Vei avea cu siguranta nevoie de recomandari la urmatoarele job-uri si, mai ales daca intentionezi sa ramai in "breasla", nu e bine sa iti creezi antipatii inutile. Fii diplomata si apuca-te de yoga! :)

Unde-s multi, informatia creste

Nu te baza doar pe Internet in cautarea unui job. Oricat ar fi de eficient, e bine sa te bazezi si pe alte ajutoare. Ia intiativa! Contacteaza companiile pentru care ai vrea sa lucrezi. Nimic nu impresioneaza mai mult decat determinarea ta de a ajunge pe o anumita pozitie intr-o anumita companie. Arata ca stii ce vrei!

De asemenea, nu te sfii sa iti folosesti… reteaua sociala! Parintii, fratii, rudele indepartate, prietenii – toti vor stii ce numar sa formeze daca aud de un job bun ;) .

O scrisoare pierduta… si gasita de multi

A scrie o scrisoare de intentie generica pica prost, oricat de bine asezonat ai avea CV-ul. Pentru posturile care intr-adevar conteaza pentru tine, fa efortul de a scrie scrisori de intentie separate si cat mai orientate pe obiectiv.

Asa cum am mai spus, angajatorii apreciaza ambitia si determinarea de a obtine exact postul scos de ei la concurs. Arata ca ti-l doresti cu adevarat!

Vorba rea… saracia omului

Intrebarea "de ce ai plecat de la ultimul job?" este inevitabila la orice interviu. E atat de tentant sa te angajezi intr-un amplu studiu socio-psihologic, luand ca subiect personalitatea fostului sef… Dar nu o face!

Nimic nu pica mai rau la un interviu decat criticile aduse fostului loc de munca. Abtine-te! Spune chestiuni generice: aveai nevoie de o schimbare, iti doreai mai mult din toate punctele de vedere, cauti ceva care sa iti puna mai mult in valoare potentialul…

Mult succes!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou