3 supe frantuzesti

Fara sort

3 supe frantuzesti

“Francezii o fac cel mai bine” – asa spune o vorba. Si se pare ca se aplica exact la fix mai ales cand vine vorba de supe. De la faimoasa supa de ceapa (extrem de populara in Franta) si pana la supele a la Provence, astazi te ispitim cu 3 retete de supe frantuzesti.

2. Supa a la Provence (Soupe au Pistou)

supa legume

Ingrediente:

  • 1 praz (partea alba si verde pal) tocat marunt
  • 1 nervura de telina (taiata in doua bucati)
  • 1 morcov (taiat in doua bucati)
  • 1 catel de usturoi (tocat marunt)
  • 1 ramurica de cimbru
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 230g de cartofi fierti (taiati bucatele)
  • 230g de sfecla (tocata marunt)
  • 880g de apa
  • 230g de dovlecel (taiat bucatele)
  • 110g fasole verde (tocata marunt)
  • 85g de paste scoica
  • felii de bagheta toast (unse cu putin ulei de masline)

Ingrediente pentru Pistou:

  • 1 rosie mica
  • 110g de frunze de busuioc
  • 60g de patrunjel
  • 2 catei de usturoi (tocati marunt)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 110g de branza Gruyère (rasa)

Mod de preparare:


Adauga intr-o oala mare cu putin ulei: prazul, telina, morcovul, usturoiul, ramurica de cimbru, putina sare si piper. Amesteca constant pana ce legumele capata o nuanta maronie.

E timpul sa adaugi cartofii si sfecla. Amesteca toate ingredientele timp de 5 minute. Adauga apa si adu compozitia la punctul de fierbere.

Este momentul sa adaugi compozitiei urmatoarele ingrediente: dovlecei, fasole verde, paste, 1/4 lingurita de sare. Gateste compozitia pana sunt gata pastele, iar legumele devin moi. Scoate ramurica de cimbru.

Pistou:


Pune pe foc o tigaie din teflon si adauga in ea rosia. Dupa ce s-a copt (devine moale si maleabila), inlatura cu ajutorul unui cutit coaja.

Adauga intr-un blender: rosia, busuiocul, patrunjelul si usturioul. Amesteca bine toate ingredientele pana devin o pasta. E timpul sa adaugi uleiul de masline si branza si sa pornesti din nou blenderul.

Adauga jumatate din cantitatea de Pistou peste supa, iar restul pastreaza-l pentru decorul fiecarui castron de supa. Serveste cu doua bucati de bagheta toast.

 



feedback
sexyxxx sexyxxx.cc sexyxxx.cc sexyxxx.cc
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou