Un trenulet pentru turisti din taxa turistica

Travel Chic

Un trenulet pentru turisti din taxa turistica

Din taxa turistica Primaria Covasna a achizitionat un trenulet pentru plimbarea vizitatorilor.

Primaria orasului Covasna a achizitionat, din banii adunati din taxa turistica, un trenulet in valoare de 400.000 de lei, care va fi folosit pentru plimbarea turistilor prin localitate si in afara acesteia, pentru a vizita diferite obiective turistice.

Primarul statiunii Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat ca din taxa turistica de un leu pe zi, incasata de la turistii din hotelurile si pensiunile din zona, anul trecut au intrat in bugetul local circa 650.000 de lei.

Potrivit acestuia, fata de 2009, se constata o scadere cu circa 25-27 % in ceea ce priveste numarul innoptarilor in statiune, acest lucru explicandu-se prin faptul ca, in 2010, in lunile iulie si august nu au fost date bilete de tratament, iar cea mai mare parte a banilor obtinuti din taxa de statiune provin de la pensionarii veniti cu bilete la odihna si tratament.

Lorincz Zsigmond a afirmat ca, din banii adunati din aceasta taxa turistica, a fost cumparat un trenulet care va fi folosit pentru plimbarea turistilor prin localitate si in afara acesteia, pentru a putea vizita diferite obiective turistice.

Potrivit sursei citate, licitatia pentru cumpararea trenuletului a avut loc recent si a fost castigata de o firma din Iasi, care va pune in functiune trenuletul, compus dintr-o locomotiva si doua vagoane, pana in 20 mai.

Covasna este cea mai renumita statiune balneo-climaterica din tara pentru tratarea afectiunilor cardio-vasculare, orasul avand mai multe hoteluri si pensiuni, un spital de profil cardiologic, cu baze de tratament moderne.

Valoarea investitiei din taxa turistica se ridica la 400.000 de lei.

Sursa: Mediafaxfeedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou