Transilvania Fest – promovarea Transilvaniei

Travel Chic

Transilvania Fest – promovarea Transilvaniei

Transilvania Fest, eveniment de promovare a regiunii Transilvania, se va desfasura intre 30 iulie si 1 august 2010 la Biertan, langa Sibiu.

 

Avanpremiera la Bucuresti, Muzeul Satului: Transilvania Fest, festival itinerant de cultura si mancare

 

Festival de  "cultura si mancare", acesta promoveaza traditiile si obiceiurile din regiunea Transilvania, dorind sa contribuie la dezvoltarea comunitara, comerciala si turistica in aceasta regiune si, in mod specific, a localitatilor Biertan, Richis si Copsa Mare. O avanpremiera a Festivalului va avea loc pe 3 iulie la Muzeul Satului din Bucuresti.


Festivalul a inceput in 2005 in Turda, Cluj-Napoca, cu scopul de a dezvolta, organiza si implementa un eveniment care sa revitalizeze mestesugurile si obiceiurile din zona si sa puna orasul Turda si zona Aries pe harta rutelor de turism cultural.  Anul trecut festivalul si-a inceput itinerarea si a ajuns la Cluj. Anul acesta Festivalul a ales regiunea Sibiului, bogata cultural (zona de patrimoniu) si etnografic (comunitati de romani, sasi, rromi si unguri), pentru a-si desfasura obiectivele.

Transilvania Fest va prezenta sectiuni de mestesuguri si de produse agro-regionale, mica expozitie de organizatii neguvernamentale din regiunea Transilvaniei cu proiecte pe turism cultural, patrimoniu, educatie sau mediu, evenimente dedicate copiilor (degustari de branza, concurs "Aventura simturilor", dansuri traditionale vechi, spectacol de deviced drama), program la scena de dansuri si cantece traditionale vechi (perioada 1750-1850), expozitie etnografica pe zidurile Bisericii Fortificate realizata in colaborare cu Muzeul ASTRA Sibiu, cinema in aer liber dar si padocuri cu animale specifice din zona.

Mici producatori de alimente traditionale din zona Transilvaniei vor fi prezenti la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti, pe 3 iulie incepand cu ora 11.00, cu produse cum ar fi miere, produse apicole, turta dulce, tuica de prune, gem de macese, cascaval uscat, afumaturi sau paine de casa.

Program Muzeu sambata: 09.00 – 19.00
Intrare: adulti 6 lei; pensionari si posesori de carduri Euro 26: 3 lei; elevi si studenti: 1,5 lei

 



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou