Sub soarele urban

Travel Chic

Sub soarele urban

Cine a zis că vacanţele au loc doar în intervale de timp bine stabilite, în sezoane speciale şi în locuri alese de agenţiile de turism? Destinaţii de vacanţă în care să te relaxezi, fără presiuni sociale – “care e mai trendy în acest sezon?”, fără oboseala drumului şi bagajelor şi fără costuri însemnate – sunt mai aproape decât ai crede.

De ce nu ţi-ai acorda o pauză, chiar în timp ce viaţa merge înainte în ritmul său trepidant?

Definiţia vacantei perfecte este personală, fiecare rezonează cu anumite contexte în care ne simţim confortabil şi… la locul nostru.

Descoperă întâi ce înseamnă pentru tine "starea de vacanţă". Adu-ţi aminte de sentimentele plăcute pe care le aveai în timpul celor mai frumoase vacanţe trăite de tine. Care erau trăirile?

Dacă nu vrei să petreci vacanţa la tine în oraş, atunci poţi străbate o dimensiune virtuală. Nu îţi propun navigări internautice, dimpotrivă.

Începe cu mediul înconjurător – sunt atât de importante locurile în care trăieşti şi toate celelalte în care te vezi zilnic. De ce nu ţi-ai decora casa sau biroul – mai mult sau mai puţin dramatic – cu câteva dintre temele şi motivele care îţi ajută mintea să prindă aripi? În loc de culoarea ternă a pereţilor care îţi terorizează ochii la trezire, chiar şi un singur perete din dormito r- cel pe care îl vezi primul, poate deveni fantastic într-o culoare nouă, vibrantă, sau se poate însufleţi cu un tablou sau obiect decorativ ce atrage stări de spirit benefice.

Dacă faci zilnic un anumit drum încearcă să alegi unul colorat sau cu verdeaţă sau măcar un traseu care îţi oferă posibilitatea să descoperi lucruri noi: case cu arhitectură neobişnuită, monumente, vitrine de expoziţii sau de magazine. Cine a zis că window – shopping-ul nu e relaxant? Cu condiţia să nu fie luat prea în serios, ci doar ca o pauză de fantezie în drum spre alte treburi.

Când ai un moment liber, de ce nu ai profita de oazele de linişte şi pace? Nu, nu în sensul acela sinistru… Ai putea să evadezi într-un parc sau într-un loc la marginea apei, unde soarele este îmblânzit de verdeaţă, urechea se răsfaţă cu sunetul apei şi-cu puţin noroc, poate se aud mai tare păsările ciripind decât maşinile.

Vacanţele de oraş nu sunt chiar o noutate, din moment ce au intrat deja în circuit plajele urbane. Început în 2002 la Paris, fenomenul s-a propagat repede în mai multe oraşe europene printre care Bruxelles, Berlin, Praga şi Budapesta. Dar acest trend nu decorează încă malurile Dâmboviţei, Begăi sau altor ape româneşti.

Ce mai poţi face în oraş? În afară de ştrandurile supraaglomerate unde nu oricine poate să îşi reîncarce corespunzător bateriile, mai există opţiuni – la fel de artificial construite, dar benefice dacă le foloseşti drept punct de plecare în construcţia unei mini-vacanţe rapide şi locale.

Grădina zoologică sau grădina botanică nu sunt doar pentru copii, ci pot fi pretexte minunate să explorezi alt mediu, să priveşti bucăţi diferite de lume adunate într-un loc comun şi să îţi închipui că paşii tăi au ajuns deja în ţinuturile visate. Munţi, mări, deşerturi, insule – oriunde poţi ajunge, atâta timp cât laşi ochii să creadă ce văd şi să îţi construiască o reverie diurnă.

Păstrează ochii de turist şi atunci când te decizi pentru o plimbare cu vaporaşul sau pentru nişte lecţii de echitaţie. Nu mai zic de senzatiile unei plimbări cu balonul sau cu avionul utilitar! Deşi considerate mai excentrice şi mai puţin solicitate, acest gen de distracţii îţi vor da ocazia unor poveşti "de vacanţă" grozave, mai ales dacă ai grijă să imortalizezi aventurile în fotografii.

Îţi propun să schimbi plictiseala şi stresul rutinei cu imagini mentale pozitive care să te proiecteze în locurile vacanţei ideale. Cărţile, muzica şi alte materiale ajută la plasarea psihică într-o altă dimensiune. Plus că s-ar putea să mai fie o mulţime de muzee locale cărora nu le-ai călcat vreodată pragul.

Nu neglija gusturi, mirosuri, atingeri care îţi ies în calea spre vacanţa ta virtuală. Senzaţiile se concretizează când încerci anumite mâncăruri, parfumuri, textile de peste nouă mări şi nouă ţări.

Dacă ai reuşit să manipulezi intelectul, vei fi încântată să descoperi că gândurile sunt urmate de sentimente. Deci, pozitivul atrage pozitivul. Totul este o chestie de atitudine, de viziune, de percepţie.

Chiar dacă mergi singură într-o după-masă, la un nou local, să încerci un cocktail exotic, poţi pretinde – în acel spaţiu – că eşti altcineva, poate chiar un turist în trecere, sau – de ce nu? o personalitate incognito. Ai nişte ochelari mari fumurii?

Per total, starea de vacanţă se presupune că produce o încărcare cu energie pozitivă. Optimismul nu este înnăscut, se exersează. Cu imaginaţie, ai toate şansele să obţii acea stare dată de o vacanţă reală, pe care oricum o vei lua la un moment dat, dar nu te va găsi extenuată, ci cu un apetit deschis spre lucrurile frumoase ale vieţii.

A fi în vacanţă la tine în oraş, chiar şi sub arşiţa soarelui, te poate ajuta să înveţi – în timp şi cu ceva practică, cum să te deconectezi de realităţi stresante şi să laşi fantezia să te poarte spre o autentică relaxare.

En vien tour!feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou