Paştele, tradiţional sau exotic?

Travel Chic

Paştele, tradiţional sau exotic?

Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea Paştelui şi vacanţa prilejuită de ea. Acum e vremea planurilor: rămâi acasă, fugi departe de oraş, şi, dacă pleci, o să fie în ţară sau în străinătae? Între hotel şi pensiune, Valea Prahovei şi Italia, Grecia şi Israel, opţiunile sunt aproape nelimitate.

Acasă

Sigur îşi aduci aminte cu plăcere de un Paşte petrecut acasă, cu toată familia adunată în faţa mesei cu drob, cozonac şi ouă roşii după ce v-aţi întors de la Înviere. E în spiritul sărbătorii, şi-n plus e o ocazie excelentă să-i revezi pe cei la care ţii şi să puneţi lumea la cale împreună, mai ales în aceste vremuri când obligaţiile de tot felul îşi lasă din ce în ce mai puţin timp pentru ei. Dacă nu eşti prea încântată de atmosfera de reuniune de familie şi nu vrei să rămâi acasă, dar nici să treci graniţa doar pentru câteva zile de concediu, ai la îndemană o mulţime de destinaţii din ţară. Scapi de praful şi fumul din oraşe, te bucuri de o minivacanţă în toată regula dar simţi şi că e Paştele.

Cel mai bine ar fi să eviţi hotelurile şi să alegi o pensiune agroturistică. Vei plăti mai puţin, iar gazdele tale îşi vor da tot interesul să te simţi bine ca să te convingă să revii. Cum Valea Prahovei este mai tot timpul sufocată de turişti iar la mare e încă frig, cele mai bune locuri unde poţi merge sunt satele de munte din zona Braşovului, Maramureșul și Bucovina. Poți să urci pe munte, să vizitezi mănăstiri, să înveți cum se încondeiază ouă sau doar să respiri aerul curat şi să-ţi oferi câteva zile de linişte.

În străinătate

Dacă ai mai mult de trei zile libere, poţi să te gândeşti la o scurtă plecare din ţară. Găseşti oferte la toate agenţiile de turism, ţări ca Grecia, Israelul, Italia sau Spania fiind foarte căutate în această perioadă. Unul din cele mai interesante locuri unde te-ai putea afla de Paşte este Israelul. După un drum de puţin peste două ore cu avionul, ai de luat prima hotărâre: ce să vizitezi mai întâi? Tel-Aviv, oraşul în care tocmai ai aterizat? Ierusalimul, cu Sfântul Mormânt şi Zidul Plângerii? Sau una din multele localităţi devenite loc de pelerinaj pentru creştinii din toată lumea?

Îţi poţi face programul după sufletul tău, sunt atâtea locuri de văzut încât cu siguranţă nu vei avea timp să te plictiseşti în scurta vacanţă. Pentru noaptea Învierii poţi alege fie Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalimul vechi, fie Biserica Românească de pe strada Shivtei.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou