Parc amenajat in santul Cetatii din Alba Iulia

Travel Chic

Parc amenajat in santul Cetatii din Alba Iulia

Joi, 12 mai, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a anuntat finalizarea proiectului al carui obiectiv era reabilitarea santurilor Cetatii Vauban din orasul Marii Uniri. Astfel, cei care viziteaza municipiul, sunt invitati la Cetate, pentru a se recrea intr-un parc unic in tara.

Parcul din Alba Iulia, unic in Romania

S-au investit peste 11 milioane de euro in acest proiect (prin Programul Operational Regional), iar parcul cuprinde zone de odihna si recreere, dar si piste pentru biciclisti.

Primarul Hava a declarat ca investitiile au vizat amenajarea unor trasee turistice in zona Cetatii si a unui parc „unic in Romania” si ca, in viitor, in zona vor fi amenajate doua gradini: una japoneza si cealalta romana.

Acest proiect a presupus realizarea unor lucrari de infrastructura si canalizare, crearea spatiilor verzi si a pistelor pentru biciclete, introducerea unui sistem de iluminat stradal si decorativ, dar si amplasarea unor obiecte de mobilier urban.

Mentionam faptul ca Cetatea din Alba Iulia este considerata a fi cea mai reprezentativa fortificatie bastionara de tip Vauban din tara noastra, fiind construita in primele decenii ale secolului al XVIII-lea. In Antichitate, pe locurile actualei cetati, a existat un castru roman.

Turistii, dar si localnicii sunt asteptati in parcul Cetatii din Alba Iulia.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou