Destinatii de vacanta: Grecia insulara

Travel Chic

Destinatii de vacanta: Grecia insulara

Daca ar fi sa credem in mituri, Grecia ar fi rezultatul dragostei tradate dintre zeita Demeter (zeita recoltei) si Poseidon (zeul marilor) de aceea se spune ca este tara insulelor si a Zeilor.

Putina istorie despre Grecia

Inteligent amestec de mare, soare si orase antice imbaiate in brilianta lumina egeeana, Grecia a incantat calatori si turisti timp de multe secole. Turismul s-a dezvoltat incepand cu anii ’60. Catre sfarsitul anilor ’80 aducea tot atat de multi bani ca toate celelalte industrii la un loc (incepand cu cea a uleiului de masline).

Grecia este formata dintr-o parte continentala cu numeroase golfuri si peninsule (Peloponezul, o peninsula legata de continent prin golful Corint) si o parte insulara (aproximativ 3 000 de insule in Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu si grupele Dodecaneze si Ciclade.

Grecia are aproximativ 15.000 km de coasta. Trecutul si prezentul alterneaza, la fel ca si schimbarile de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experiente memorabile.

Grecia este fara indoiala una dintre cele mai frumoase destinatii turistice pentru vacanta de vara. Este ieftina, ospitaliera, superba iar grecii sunt…. sexy!

manastirea din santorini

Modul de preparare a mancarurilor grecesti reflecta preferinta grecilor pentru un trai imbelsugat si dragostea pentru preparate simple, bine condimentate si pline de  savoare. Frumoasa Elada, cu ceruri albastre si ape stralucitoare ofera o varietate generoasa de ingrediente.

O traditie surprinzatoare la greci este aceea de a sparge farfurii si pahare la diverse evenimente. Acest obicei se pare ca a aparut in anii ’30 cand grecii obisnuiau sa arunce cu cutite in picioarele dansatoatelor, in semn de respect si barbatie. De obicei fetele erau ranite de cutitele aruncate de comeseni astfel ca ulterior cutitele au fost inclocuite cu farfurii si pahare, obiceiul devenind asfel mai zgomotos si mai scump dar mai putin periculos.

Traditia se pastreaza si in zilele noastre atat la sarbatorile particulare cat si in restaurante, aici putandu-se plati o taxa pentru achizitionarea de farfurii si avand acces in sali special amenajate in care se pot sparge farfuriile.

Dansurile traditionale grecesti au puternice radacini in istoria si civilizatia Greciei. In Grecia antica dansul era considerat un dar din partea zeilor menit sa ii faca pe oameni sa uite de griji.

Amintite de Homer si de catre alti scriitori antici dansurile aveau inca de atunci miscari diferite in functie de ocaziile la care erau dansate astfel existand dansuri pentru ocazii religioase, dansuri pentru razboi sau dansuri pentru nunta. Cel mai cunoscut dans este Hasapiko, un sirtaki deosebit de cunoscut mai ales datorita filmului “Zorba grecul”, ecranizare a romanului lui Nikos Kazantzakis care il are ca protagonist pe cunoscutul actor Anthony Quinn.

Citeste mai departe despre cele 5 dintre cele mai populare insule grecesti.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou