Destinatia perfecta pentru o ciocolata calda!
Travel Chic
Ciocolata este unul dintre cele mai bune deserturi inventate. Chiar daca esti dependent sau doar gusti ocazional, o ciocolata calda te va face sa zambesti din tot sufletul… Iar acum, in prag de Sarbatori, cand zapada se asterne si frigul ne face sa ne oprim din ce in ce mai des in cafenele elegante, iata cateva locatii care detin reteta cioclatei perfecte!
1. Sachertorte, Viena
Sachertorte este un cozonac de ciocolata, acoperit cu un strat subtire de gem de caise, apoi glazurat cu ciocolata amaruie. A fost inventat in 1832 de Franz Sacher, care vrand sa-si impresioneze patronul – printul Klemens von Metternich – a reusit sa devina faimos si sa faca o avere din asta. Comanda si o ciocolata amaruie cu putin coniac alaturi!
2. Ciocolata calda, Torino
In capitala ciocolatei din Italia, savureaza o cioccolato caldo – foarte groasa, fierbinte si cu multa frisca deasupra. Foarte gustos este si Bicerin, o bautura in straturi din ciocolata calda si espresso.
3. Ciocolata Valrhona, Tain l’Hermitage
Fa o vizita ciocolatei Valrhona, favorita celor mai tari chefi si celor mai bune ciocolaterii din lume. Se spune ca este facuta numai cu grasimi naturale din unt de cacao. Dependentii vor avea ocazia sa guste sau sa cumpere de la magazinul fabricii, iar profesionistii pot studia la École du Grand Chocolat.
4. Ciocolata si Churro, Madrid
In putine locuri din lume ciocolateriile sunt atat de populare ca in Madrid. Desertul preferat este churro, un baton delicios din aluat prajit ce se inmoaie intr-o ciocolata calda, groasa si amaruie.
5. Nemesis, River Café, Londra
Unul dintre cele mai bune restaurante din Londra, River Café, a fost si locul de lansare a multor chefi, printre care si Jamie Oliver. Desertul casei consta in ciocolata Nemesis, o prajitura cu o crusta subtire si o cantitate ametitoare de ciocolata. Serveste-o alaturi de un capuccino glazurat cu ciocolata!