Careyes, tărâmul regilor

Travel Chic

Careyes, tărâmul regilor

Mă uit în iureşul din faţa mea şi nu reuşesc să-mi desprind privirea de verdele crud al ierbii strivit de gambele suple şi puternice ale cailor, înfăşurate cu grijă într-o textură galbenă. Ridic privirea şi îmi amintesc de centauri. Îi am chiar în faţa mea!

Una din aceste făpturi puternice cu busturi impetuoase care stăpânesc perfect forţa unui animal superb, se apropie de mine…3 m, 2m, 1m… e chiar în faţa mea şi într-o zvâcnire care îmi suflă sombrero-ul se întoarce brusc şi loveşte cu putere mingea albă. Şi iar un galop feromonic în urmărirea sferei atât de vânate.

Stau şi privesc fascinată la primul meci de polo la care asist pe viu. Încerc să-i înteleg reguluile, scopul înverşunării masculine a superbilor jucători. Privindu-i, mă gândesc la Annie Leibowitz. Cu siguranţă, un astfel de meci a inspirat-o pentru superba fotografie cu Arnold Schwarzenegger.

Încerc să memorez fiecare adiere, fiecare fascicul de culoare, fiece voce… toate detaliile acestui colţ de rai.

Sunt în Mexic, pe Terra de Reyes (Tărâmul regilor) şi admir un sport al regilor. Sunt la mii de kilometri de Bucureşti şi stau sub acelaşi soare, doar că aici e mult mai aprig, înmuiat de albastrul Pacificului şi portocaliul caselor…

Au trecut doar câteva zile de când am ajuns aici, undeva între Manzanillo şi Puerto Vallarta, la câteva ore de mers cu maşina de Guadalajara. Şi mă simt ca un conquistador care a ancorat pentru prima dată într-un colţ dumnezeiesc, gata să descopere toate comorile acestui ţinut.

Colegii mei de aventură sunt toţi lângă mine: Eduardo şi Eva – un cuplu de italieni, Gaia – o italiancă cu sânge armenesc, ce traieşte la Los Angeles, Philippe, un neamţ care trăieşte la Paris şi Aron, un indian rezident în Hong Kong şi Gian Franco Brignone, descoperitorul acestor locuri.

Acum aproape 40 de ani, Brignone, pe vremea aceea un tânăr bancher italian, zbura cu un mic avion deasupra coastei mexicane acoperite de jungle adânci, plaje aurii şi ape turquoise. Această călătorie copleşitoare i-a schimbat viaţa italianului. A decis să vină aici şi în câţiva ani a construit primul "palapa" (casă construită pe orizontală, care combină perfect confortul şi răcoarea mediteraneană cu meşteşugul Mexican) pe Playa Rosa.

Imediat după, un nou hotel a apărut la Careyes. Privit de la distanţă, Hotel El Careyes arată ca o copită de cal. În 1973, Brignone a construit "Mi ojo", o casă care să-i amintească de ochiul drept pe care l-a pierdut într-un accident. "Mi ojo" a fost căminul lui Brignone timp de 18 ani până când s-a mutat în "Tigre del Mar".feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou