Budapesta- orasul luminilor

Travel Chic

Budapesta- orasul luminilor

Parlamentul, Citadela si dealul Gellert, Palatul Regal, Bastionul Pescarilor, Biserica Matthias, Piata eroilor, Podul cu Lanturi, Basilica Sfantul Stefan, Insula Margareta, Marea Sinagoga, Vaci Utca- oare toate aceste obiective turistice se pot bifa prin excursia intr-un singur oras european? Ei bine da! Intrebarea ramane acum carei asezari urbane ii apartin? Nu este deloc departe de noi si suntem chiar vecini. Este, desigur, Budapesta!!

Un obiectiv foarte important ce nu trebuie ratat atunci cand vizitezi Budapesta este Parlamentul Ungariei. Pe malul Dunarii se gaseste una dintre cele mai frumoase cladiri care gazduiesc un Parlament, o vedere impozanta si o trasatura proeminenta a panoramei orasului. Cu domul sau rosu, ornamentele dantelate din piatra si spiralele, este cea mai decorata structura a orasului. Lei de piatra flancheaza intrarea, pazind un interior bogat din marmura si aur, statui , coloane si artefacte magnifice (inclusiv coroana veche de 1.000 de ani a primului rege ungar) Toate pot fi vazute intr-un tur ghidat.

budapesta

Palatul Parlamentului, Budapesta

Marele edificiu, care se intinde pe 250 metri de-a lungul digului, este una dintre cele mai mari adunari nationale din lume. Pentru a putea ajunge acolo pueteti lua metroul 2 pana la Kossuth ter: autobuzul 15, troleibuzul 70 sau 78, tramvaiul 2. Pretul biletelor este de 2300 Forinti (adulti) si 1150 Forinti pentru studenti. Biletele se vand la poarta cu un sfert de ora inainte de urmatorul tur, se intra in grupuri organizate, cam din jumatate in jumatate de ora.

Pentru cetatenii statelor ce sunt membe UE accesul este gratuit, pe baza cartii de identitate ori a pasaportului. Avand in vedere faptul ca este cel mai important centru turistic al Budapestei, acesta este foarte aglomerat, si puteti sta la cozi foarte lungi, de aceea va recomand sa va faceti o rezervare online, pe care sa o puteti prezenta la intrare.

Daca vreti sa vizitati catedrala Budapestei o puteti face intre orele 09:00-17:00 si 19:00-20:00, de luni pana vineri, 09:00-13:00 si 19:00, 20:00 sambata, 13:00-17:00 si 19:00-20:00 duminica. Vizitarea domului costa pentru adulti 500 forinti iar pentru copii 400 forinti. Pentru tururi cu ghid in limba engleza,2000 forinti cu vizitarea domului si 1500 forinti fara vizitarea domului.

Budapesta

Budapesta

Cea mai potrivita perioada pentru a vizita Budapesta este primavara sau toamna, cand vremea frumoasa si insorita te indeamna sa te plimbi de dimineata pana seara. Perioada de varf este iulie – august, cand majoritatea localnicilor pleaca in vacanta, iar turistii “invadeaza” orasul maghiar. Sfarsitul lunii iulie este foarte asteptat de hotelieri pentru ca in aceasta perioada are loc concursul de Formula 1.

Telefoanele utile pe care le puteti apela in caz de urgenta:

  • Poliţia turistică: 0036 1 4388080
  • Pompieri: 105
  • Poliţia: 107
  • Ambulanta: 104

Text si foto: Monica Marinfeedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou