Top 5 manastiri de vizitat in Bucuresti

Prin oras

Top 5 manastiri de vizitat in Bucuresti

Manastirile din Bucuresti sunt adevarate capodopere arhitecturale. Oaze de liniste si reculegere, ele adapostesc si muzee cu obiecte vechi si valoroase.

Iata un top 5 manastiri pe care trebuie sa le vizitezi in Bucuresti:

1. Manastirea Antim

Locul pe care s-a cladit manastirea se chema Mahalaua popii lui Ivascu, in apropierea Dealului Mitropoliei. In prezent se afla str. Antim dupa numele manastirii. Se ajunge aici mergand din fata magazinului Unirea prin parc, se intra pe bulevardul Unirii pana in apropierea Parlamentului (fosta Casa Poporului), dupa care, in stanga, pe langa Ministerul Transporturilor ajungem in strada Antim si in fata manastirii. Se mai poate veni pe bulevardul Regina Mari pana la biserica Sf. Nicolae din piata 11 Iunie, de unde se intra in dreapta pe str. Justitiei pana la manastire, circa 250m. Pana la Piata 11 Iunie se poate veni cu tramvaiele 32 si 23.

Pictura originala a bisericii a fost opera zugravului Preda adus la Bucuresti de mitropolitul Antim. Actuala pictura este executata in fresca de profesorul Petre Alexandrescu in anii 1860-1863. Peste tot se observa tendintele naturiste ale pictorului. Intreaga pictura a bisericii pastreaza elemente de imitatie a marilor artisti ai Renasterii atat in compozitie cat si tratarea personajelor.

Pictura paraclisului vechi, care se afla pe latura de sud in corpul cladirilor, este executata in ulei de Gh. Tattarescu, dar in 1951 decorul mural a fost inlocuit de pictorul Nicolaide. Din fresca lui Tattarescu se pastreaza numai tabloul votiv pictat deasupra usii de la intrare, executat in stilul artei Renasterii. Pictura paraclisului nou a fost realizata de Pompilian in anii 1880-1881. Este executata in stilul Renasterii italiene si germane. Impresioneaza suprafata imensa a unor scene, de ex: Rastignirea lui Iisus executata pe un panou de 30 m. (foto: basilica.ro)

manastiri

Manastirea Antimfeedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou