Zoe – Hors d’Oeuvres
Fara sort
Saptamana trecuta am primit o invitatie ciudata. Era ambalata intr-un plic negru, a fost adusa de un individ la fel de ciudat ca si ea, iar toata povestea asta mi se parea cusuta cu ata alba. Unde mai pui ca pe invitatie nu scria decat o ora, ziua si o adresa.
Sambata, ora: 22:00, Str. Victor Eftimiu…
Am aruncat-o in hol si n-avea niciun gand sa onorez aceasta "invitatie". Dar… mereu exista un dar… sambata seara m-am trezit singura acasa, fara catel, fara purcel, plictisita si gata, gata sa ma bag in pat, doar ca ceva m-a retinut sa fac acest lucru. Expresso-ul stretto pe care mi-l preparase Giovanni in noua lui cafenea din Calea Floreasca. Un expresso vero, atat de vero, incat nu m-a lasat sa dorm.
Dupa cateva maratoane bucatarie-baie, sufragerie-hol, m-am hotarat sa ma imbrac si sa onorez invitatia. Mi-am pus o rochie neagra, pantofii Christian Louboutin din dantela si plicul din lac Chloe si am iesit in graba pe usa.
Am ajuns exact la timp la petrecere. Cocktailurile si hors d'Oeuvres asteptau cumintele pe masa. Hors d'Oeuvres sunt acele aperitive, antreuri care arata intotdeauna fascinant. Somon, branzeturi fine, fructe, legume, toate erau aranjate cu o asemenea arta, incat toata lumea s-a imbulzit sa le guste!
Pe mine m-au fascinat cele cu somon afumat si castravete. Asa ca am decis sa merg la bucatarie sa cer reteta. Bucatarul-sef s-a fandosit el cu texte de genul "este o reteta originala", "nu putem divulga secrete" etc. Dar dupa cateva laude la adresa lui, si-a dat drumul la limba si iata ce am aflat:
Ingrediente:
- 1 castravete mare
- 1 pachet de 300 g somon afumat feliat
- 200 g branza crema
- 50 g unt
- 1 legatura de marar
- condimente dupa gust (sare si piper)
Mod de preparare:
Castravetele se spala si se taie rondele (mai groase).
Branza crema se amesteca cu untul, sarea, piperul (el mi-a spus ca cel alb face minuni) si mararul tocat. Toata compozitia se pune intr-un recipient special, cum sunt cele de frisca de la cofetarie, cu ajutorul carora se realizeaza modele frumoase si spiralate.
Feliile de somon se taie in bucatele de 3 degete si se adauga peste felia de castravete ornata cu crema de branza.
Bon appetit!
Citeste mai multe articole despre Zoe aici .