Vinete in stil italienesc
Fara sort
Pentru cele care cred ca stilul de gatit italian presupune paste, paste si paste ne-am propus sa va prezentam o reteta simpla dargustoasa. Nu aveti nevoie decat de vinete, rosii si putina rabdare. Pofta buna!
Acest preparat este usor si nu are foarte multe calorii. In schimb este gustos si apreciat de italieni.
Noi spunem ca trebuie sa incerci vinetele in stil italiana si apoi sa ne impartasesti experienta.
Ingrediente:
- 3 vinete subtiri
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 cutie de rosii cojite
- 1 legatura de busuioc
- 2 pumni de firimituri de paine
- 1 legatura de oregano
Mod de pregatire:
Se curata vinetele, se spala, se usuca, se taie in patru, apoi fiecare parte se taie in felii subtiri. Se adauga sare si piper (chiar si alte condimente, dupa gust). Se prajesc in ulei.
Se scot si se lasa afara pe un servetel (pentru a elimina uleiul).
In tigaie adaugati rosiile. Lasati sa se prajeasca aproximativ 10 minute. Adaugati condimente plus busuiocul si oregano.
Intr-o tava adaugati un strat de vinete. Adaugati firimituri de paine si rosii. Repetati operatiunea astfel incat la final sa aveti cateva straturi. Lasati cateva minute la cuptor.
Serviti cald. Puteti rade deasupra putin cascaval.
Pofta buna!