Vinete cu rosii
Fara sort
Am fost anul trecut in vacanta la Istanbul. Pe langa arhitectura si alte minunatii, pot spune ca am fost de-a dreptul fascinata de bucataria turceasca. Da, e drept, ingrasa, dar cine poate spune ca nu e delicioasa si desavarsita? Asa ca, macar o data sau de doua ori putem calca stramb.
Si cum nu poti sa mergi la Istanbul de fiecare data cand simti nevoia unui preparat minunat, am zis sa va impartasesc si voua secretele vinetelor cu rosii. Savuros, absolut delicios si usor de preparat (a se observa ca nu spun nimic de calorii).
Ce iti trebuie?
- 4 vinete mijlocii
- 3 cepe
- 4 catei de usturoi
- 4 rosii decojite
- 100 ml ulei masline
- 2 ardei rosii
- jumatate legatura patrunjel
- zahar
- o lamaie
Cum faci?
- Cureti vinetele de coaja in lung apoi pe jumatate. Le desfaci si le sarezi, apoi le lasi 10 minute.
- Curata ceapa si usturoiul. Taie-le rondele. Taie rosiile cubulete.
- Incalzeste cuptorul la 200 grade celsius, ia un vas inalt si presara uleiul de masline.
- Taie ardeii in fasii subtiri si spala vinetele in apa rece.
- Caleste ceapa si usturoiul, adaga rosiile, ardeiul si patrunjelul. Condimenteaza si adauga zaharul.
- Vinetele se vor umple prin taieturile facute pe lungimea lor. Se adauga uleiul ramas si foarte putina apa.
- Se coace aproximativ 20-25 min. Se lasa la racit si se stropeste cu zeama de lamaie.
Pofta buna!