Un mic-dejun spectaculos

Fara sort

Un mic-dejun spectaculos

Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei, cel putin asa ne spun specialistii… Cert este ca de prea multe ori “sarim” peste el si ne multumim sa savuram o cana de cafea. De multe ori parca ne si saturam sa mancam sandvisuri, cereale si iaurturi. Parca am vrea mai multa diversitate.

Sunt si dimineti cand, la insistentele iubitului, preparam cate o omleta si un fresh de portocale. Noi vrem sa va dam motive sa savurati din plin prima masa a zilei si, de ce nu, sa incantati si persoana iubita cu o tratatie regeasca si absolut delicioasa.

Iata cateva idei pentru un mic-dejun fabulos:

Cosulete de cartofi cu oua

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 galbenus
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr unt
  • sare
  • 1 lingura faina

Preparare: Cartofii fierti se trec prin sita sau se sfarama cu telul. Se adauga untul topit, galbenusul, sarea, faina si cascavalul. Piureul se imparte in 6 portii din care se formeaza gogosi carora li se da forma unei cesti de cafea si se pun la cuptor intr-o tava unsa cu ulei. Cand s-au rumenit putin, se scot din cuptor si in fiecare "cescuta" se pune cate un ou, dupa care se introduc din nou la cuptor. Se scot cand oul este facut si se servesc fierbinti.

Daca nu v-am convins sa renuntati la o ora de somn in favoarea micului-dejun, atunci poate ca ar trebuie sa incercati o alta reteta menita sa transforme un banal sandvis intr-o adevarata desfatare a simturilor. Avantajul retetei urmatoare este acela ca poate fi realizata inca de seara!

Bagheta "Mozaic"

Preparare: Se iau cornuri si se taie capetele, iar cu un cutit subtire se se scoate miezul. Cornurile se umplu apoi cu urmatoarea compozitie: se amesteca 100 gr unt cu pasta de ansoa, se adauga sardele sau peste afumat, un ou fiert tare, masline tocate si un gogosar acru.

Toate se amesteca si se introduc in cornuri cu ajutorul unei lingurite. Se invelesc apoi intr-un servet umed si se pun la rece. Dupa cateva ore sau chiar o noapte se taie in felii mai groase.

Pofta buna!



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou