Tripoli: festin cu iz libanez

Fara sort

Tripoli: festin cu iz libanez

Pasiunea pentru mancarea libaneza o am de multi ani si am strabatut in lung si in lat restaurantele cu specific din Bucuresti, dar nicaieri nu ma simt mai bine si (mai ales) nu gasesc mancarea mai buna si mai delicioasa ca la Tripoli.

Exista si o vorba deja populara: "singurul lucru care ii uneste pe libanezi este mancarea".
 
Restaurantul Tripoli te intampina intotdeauna cu o atmosfera intima si calda in care poti sa  savurezi in liniste gustul special al bucatariei libaneze. Servirea a fost impecabila de fiecare data, iar decorul este perfect atat pentru o masa mare in familie, cat si pentru o cina la lumina lumanarilor (avand in fundal muzica traditionala libaneza) sau pentru o masa de pranz in aer liber (pentru ca restaurantul este dotat si cu terasa).

Totusi sa trecem peste decor, ambianta si personal si sa ajungem la partea cea mai interesanta: mancarea! :)

Ritualul meu si al prietenilor mei se desfasoara in felul urmator
:

Masa incepe cu o cafea si un ayran (neaparat) cu menta!

hummus tabouleh

Urmeaza gustarile (sau mezze), adica o masa plina cu farfuriute cu minuni. Fiecare comanda o gustare diferita, astfel incat sa putem sa gustam cate putin din fiecare. De pe masa nu lipseste niciodata:

  • Tabouleh (Patrunjel tocat fin, rosii, ceapa, grau macinat, lamaie, ulei de masline, condimente)
  • Fatoush (Rosii, castraveti, salata verde, bucati de lipie prajita, menta, lamaie, ulei de masline)
  • Hommous (Naut, pasta de susan, lamaie, ulei de masline)  

 



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou