Tendinţe gastronomice 2007
Fara sort
Charlie Palmer, John Besh, Anita Lo şi José Andrés. Muşchetarii lui Epicur. Membri celei mai elitiste comunităţi de chefi. S-au întâlnit acum 2 luni şi au decis…Trend-urile gastronomice pentru 2007 sunt:
Cocktail
În 2006, cocktail-urile au celebrat 200 de ani de existenţă. Iar trend-ul băuturilor mixate continuă şi în acest an. Cele mai hot sunt cocktail-urile pe bază de whisky şi gin. Iar cei mai premiaţi barmani fac ei înşişi bitter-urile, apă tonică şi grenadin-ul.
Sandwich-urile cu osso bucco
Sunt cele mai comandate specialităţi la NY. Vită (kobe, bineînţeles) pe toast sau baghetă de secară. Şi un strop de hrean.
Oh, Honey, Honey
Refrenul ăsta e la modă. Pentru că toate sortimentele de miere sunt foarte căutate în menú-urile cafenelelor sau pe rafturile magazinelor de delicatese. Noul zahăr brun şi eco e…mierea (de tei, de salcâm, e macadamia, de iasomie, de levănţică, fructe de pădure…doesn’t matter!).