Tagliatelle cu somon si sos de lamaie
Fara sort

Nu orice masa de duminica trebuie sa-ti ia chiar toata duminica sa o prepari. Iata o reteta foarte buna, sofisticata si rapida. Si partea cea mai buna e ca nu trebuie sa stie nimeni cat de repede ti-a luat sa o faci, primeste laudele pentru “truda” ta care te-a tinut ocupata toata ziua.
Hai sa vedem de ce avem nevoie pentru a prepara Tagliatellele cu somon si sos de lamaie:
- 50g de unt
- sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 4 (sau mai multe) bucati de somon proaspat
- 350g de tagliatelle
- patrunjel proaspat
- sare
- piper
Numarul portiilor de somon variaza in functie de cate persoane o sa inviti la masa.
Mod de preparare: Lasa untul sa se topeasca de placere intr-o tigaie, acreste-l putin cu sucul si coaja de la lamaie, dupa care condimenteaza-i viata cu niste sare si piper. Adauga somonul in tigaie si lasa-l sa se "perpeleasca" putin (doar cat sa prinda aroma), dupa care baga-l in cuptor pentru 7-8 minute (sau putin mai mult daca e incapatanat).
Intre timp arunca pastele intr-o oala cu apa fierbinte, adauga niste sare, iar dupa ce s-au facut, amesteca-le cu sosul de unt si lamaie in care ai prajit somonul.
Aranjeaza un "pat" de paste, coloreaza-l cu niste patrunjel si pune cate o bucata de somon sa se "odihneasca" peste el.
Pofta buna!