Supa frantuzeasca de pui
Fara sort
Poate soarele mai apare din cand in cand, dar tot frig este afara. S-a terminat cu frappe-urile pe baza de inghetata si a venit timpul ceaiurilor si supelor fierbinti, care ne incalzesc trupul si sufletul. Exact o astfel de reteta avem azi pentru voi.
Este vorba despre supa frantuzeasca de pui. Iata de ce o sa ai nevoie pentru aceasta mancare delicioasa:
- 500g de piept de pui dezosat (taiat cubulete)
- 300ml de bulion
- 200g de tagliatelle
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa (taiata destul de mare)
- 3 catei de usturoi (taiati in felii mici)
- 1 ardei rosu si unul verde (fara seminte si taiat cubulete)
- 2 dovlecei (taiati cubulete)
- piper si sare dupa gust
Mod de preparare:
Se caleste ceapa in uleiul de masline, se adauga si usturoiul si se mai lasa un minut pe foc. Apoi se adauga ardeii si se mai lasa inca 5 minute (fara sa uiti sa amesteci). Se adauga si dovleceii si se lasa pe foc pana acestia se inmoaie.
Se toarna si bulionul si se lasa sa fiarba. Se adauga si puiul si pastele si se lasa la foc mic. Dupa 8-10 minute se pot presara si sarea si piperul.
Bon appetit!