Supa de prune cu vin rosu
Fara sort

Fructele sunt fundamentale in orice anotimp pentru a fi sanatoase. Prunele sunt specifice toamnei, asa ca, poti incerca o reteta care sa le includa. Ce zici de supa de prune si vin rosu? Mai mult un desert, decat un fel de mancare, supa de prune o sa-ti placa cu siguranta!
Ingrediente:
- 1 kilogram de prune rosii coapte
- un sfert de cana de miere
- jumatate de lingurita de esenta de vanilie
- jumatate de bat de scortisoara (sau o lingurita de scortisoara praf)
- doua lingurite de nucsoara
- coaja de portocala (dupa gust)
- trei sferturi de cana de vin rosu fructat
- trei sferturi de cana de suc propaspat de portocale
- cateva prune proaspecte pentru decorare
Mod de preparare:
Prunele se taie pe jumatate si se pun la fiert, la foc mic. Samburii pot fi scosi dupa fierbere. Adauga in oala toate ingredientele si doar o jumatate din cantitatea de suc de portocale recomadata. Lasa sa fiarba 30 de minute.
Scoate batonul de scortisoara si cojile de portocala, ia amestecul de pe foc si lasa-l sa se raceasca putin.
Inlatura samburii si trece tot amestecul printr-o sita. Inceraca sa transformi totul intr-o pasta. Lasa totul la racit pentru o zi, apoi adauga restul de suc de portocale ramas.
Foloseste prune proaspete pentru decorare.
Yummy!