Supa de prune cu vin rosu

Fara sort

Supa de prune cu vin rosu

Fructele sunt fundamentale in orice anotimp pentru a fi sanatoase. Prunele sunt specifice toamnei, asa ca, poti incerca o reteta care sa le includa. Ce zici de supa de prune si vin rosu? Mai mult un desert, decat un fel de mancare, supa de prune o sa-ti placa cu siguranta!

 

 

Ingrediente:

  • 1 kilogram de prune rosii coapte
  • un sfert de cana de miere
  • jumatate de lingurita de esenta de vanilie
  • jumatate de bat de scortisoara (sau o lingurita de scortisoara praf)
  • doua lingurite de nucsoara
  • coaja de portocala (dupa gust)
  • trei sferturi de cana de vin rosu fructat
  • trei sferturi de cana de suc propaspat de portocale
  • cateva prune proaspecte pentru decorare

Mod de preparare:

Prunele se taie pe jumatate si se pun la fiert, la foc mic. Samburii pot fi scosi dupa fierbere. Adauga in oala toate ingredientele si doar o jumatate din cantitatea de suc de portocale recomadata. Lasa sa fiarba 30 de minute.

Scoate batonul de scortisoara si cojile de portocala, ia amestecul de pe foc si lasa-l sa se raceasca putin.

Inlatura samburii si trece tot amestecul printr-o sita. Inceraca sa transformi totul intr-o pasta. Lasa totul la racit pentru o zi, apoi adauga restul de suc de portocale ramas.

Foloseste prune proaspete pentru decorare.

Yummy!



Tag-uri: , , ,

feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou