Salata de vara
Fara sort

Caldura ne-a toropit si parca nimic nu ne mai place. Mancam rar si dupa fiecare masa avem senzatia ca mai bine nu ne mai incumentam. Mayra a ales sa va prezinte o reteta delicioasa care sper sa va trezeasca interesul. Gusta salata noastra de vara!
Ingrediente:
- 1 ceasca de otet balsamic
- 1 ceasca de masline verzi si negre, taite in jumatati
- 1 legatura de patrunjel
- 3 ansoa curatati, eviscerati si tocati
- 2 linguri de capere, sterse cu un servetel pentru a atenua din umiditate
- 1 catel de usturoi, fin taiat
- 8 frunze de busuioc, taiate
- 1/2 lingurita de piper
- 6 linguri de ule de masline extra-virgin
- 3 rosii
Mod de preparare:
Fierbeti otetul balsamic intr-o tigaie la foc mic pana capata consistenta, devine mai gros, mai lipicios si ar fi dupa firbere doar un sfert din cantitatea initiala. Intreaga operatiune va dura aproximativ 20 de minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Adaugati maslinele, patrunjelul, ansoa, caperele, usturoiul, piperul si uleiul de masline intr-un bol si amestecati pentru a combina ingredientele.
Pentru a servi, taiati rosiile in sferturi si asezatile pe platou. Adaugati amestecul preparat in bol deasupra rosiilor. Adaugati otetul balsamic si serviti.