Salata de fructe de mare la gratar
Fara sort
Ce ai spune de o noua experienta culinara cu fructe de mare? Eu una nu ma pot satura de ele asa ca sunt intr-o continua cautare de noi retete si senzatii. Astazi ti-am pregatit o delicioasa salata cu calamari, creveti si scoici.
Ingrediente pentru reteta:
- 3 linguri de ulei de masline extra virgin
- 3 linguri de suc de lamaie
- 2 linguri de patrunjel (tocat marunt)
- 450g de calamari
- 450g de creveti (curatati, decorticati)
- 200g de scoici
- 1/2 de legatura de rucola (fara codite)
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. Amesteca intr-un castron de marime medie uleiul, sucul de lamaie si patrunjelul. Lasa deoparte dressignul.
2. Incinge gratarul. Intre timp adauga fructele de mare (calamarii, crevetii si scoicile) intr-un castron si toarna peste ele doua linguri din dressingul mai sus obtinut. Pune fructele de mare pe gratar si gateste-le 2 minute pe fiecare parte.
3. Adauga toate fructele de mare intr-un castron, pune deasupra frunzele de rucola si amesteca toate ingredientele cu dressingul ramas. Asezoneaza cu sare si piper si serveste la temperatura camerei.
Informatii nutritionale:
185 calorii
7g grasimi
227mg colesterol
5g carbohidrati
168mg sodiu
26g proteine
0g fibre
Pofta buna!